04 / 05 / 2024

Büyük ulaşım projelerinde ödenek şartı

Büyük ulaşım projelerinde ödenek şartı

Gebze­-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hattının İyileştirilmesi, Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi İnşaatı Projesi, şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metro yapım projeleri ve bu projelerin ihale edilebilmesi için yüzde 10 ödenek şartı aranmayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı! Bayramda ulaşım ücretsiz olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da Ramazan Bayramı boyunca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

O bankadan tüm Türkiye'ye büyük müjde. 40.000 TL para verecekler. Tek ama tek bir şartları var. Bakın ne

Vatandaşların paraya bu kadar ihtiyacı olduğu dönemde bir bankadan büyük bir müjde geldi. O banka vatandaşlara 40.000 TL tutarında bir maddi imkan sağlayacak. Üstelik tek bir şartları var.

Akaryakıt Zamları Toplu Ulaşıma Yansıyor: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Ücretlerine Zam Yaptı

Kayseri'de toplu ulaşıma yapılan zamlar, akaryakıta gelen üst üste zamların ardından gerçekleşti. AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentteki toplu ulaşıma yapılan zam kararını duyurdu.

İş Bankası'ndan müşterilerine yönelik büyük müjde

İş Bankası tarafından müşterilerine yönelik büyük bir müjde verildi. İş Bankası'ndan 70.000 TL trink kredi verecek. İşte detaylar...

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Ailelerdeki ev hanımlarına çok büyük müjde. Her ay 1400 TL ödenecek

Ev hanımlarına yönelik büyük bir müjde geldi. Bakanlık tarafından ev hanımlarına yönelik önemli bir miktarda ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Halkbank'tan emeklilere büyük para müjdesi!

Kamu bankaları arasında yer alan Halkbank'tan emekli vatandaşlara yönelik büyük bir müjde geldi. İşte Halkbank tarafından açıklanan müjdenin detayları...

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Aile Bakanlığı'ndan ailelere çok büyük bir müjde!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı küresel çapta benzinin değerlenmesinin ardından artan benzin fiyatlarıyla birlikte öğrencilerinin yol parasında ciddi bir külfet yaşayan ailelere yönelik büyük bir müjde verdi.

Büyük ulaşım projelerinde ödenek şartı Haberi

Büyük ulaşım projelerinde ödenek şartı

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısıyla, Anayasa Mahkemesinin, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun, "kamu idarelerinin bütçeleri arasındaki ödenek aktarımını düzenleyen" 6'ncı maddesindeki iptal gerekçeleri doğrultusunda düzenleme yapılıyor. 


Buna göre, genel bütçe ödeneklerinin yüzde 10'unu geçmemek kaydıyla, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçeleri arasındaki ödenek aktarmalarına ilişkin yetki ve işlemler ile usul ve esaslar Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirlenecek.


Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, aktarma yapılacak tertipteki ödeneğin yüzde 20'sine kadar kendi bütçeleri içinde ödenek aktarması yapabilecek. Ancak, ihtiyaç halinde yüzde 20'yi aşan ödenek aktarma işlemlerini yapmaya Maliye Bakanlığı, yılı yatırım programına ek yatırım cetvellerinde yer alan projelerde değişiklik yapılması halinde, değişikliğin gerektirdiği tertipler arası ödenek aktarması işlemlerinin tamamını yapmaya ise ilgili idareler...