29 / 04 / 2024

Büyük Yatırımlara İlişkin İstisna

Büyük Yatırımlara İlişkin İstisna

Teşvik belgesi ile hayata geçirilen bazı inşaatlarda KDV iadesinin yapılacağı kararı alındı. Karar ile ilgili usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'deki tebliğ kapsamında yayımlandı.

İstanbulluların en büyük korkusu deprem! 'Büyük İstanbul depremine karşı hazırlık yapılmıyor' dendi!

Uzmanların son dönemde uyarılarını peş peşe gündeme getirdiği 'beklenen Büyük İstanbul Depremi'ne ilişkin İstanbul genelinde yapılan bir anketle çarpıcı  sonuçlar ortaya çıktı. İşte o sonuçlar...

Ünlü yatırım bankacısı Blair Effron gençleri uyardı: Bunları zaten yapay zeka yapacak! 

Dünyanın en büyük yatırım bankacılarından  Blair Effron gençlerin artık yazılım ve kodlamaları öğrenmesine gerek olmadığını bunların Yapay Zeka tarafından yapılacağını açıkladı.

Borsa İstanbul'da küçük ve büyük yatırımcılar arasında uçurum var!

Borsa İstanbul’da yatırımcıların portföy büyüklüklerine göre dağılımları büyük ve küçük yatırımcılar arasında büyük bir uçurum olduğunu ortaya çıkardı.

Çin, inşaat alanında en büyük yatırımcı konuma yerleşti!

Çin, Afrika'da inşaat başta olmak üzere madencilik, ulaşım ve enerji alanlarında en büyük yatırımcı konumuna yerleşti.

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Alman devinden İzmir'e büyük yatırım

Almanya merkezli Böllhoff, bir ilimize fabrika yatırımına başladığı açıkladı. Yatırımın binlerce kişiye ekmek kapısı olacağı açıklandı. İşte tüm detaylar...

Altın alanlara Amerika'nın en büyük yatırım bankasından kötü haber!

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük yatırım bankalarından olan Citi Research, bugün yayımladığı raporda, ons altın için kısa vadeli hedefini düşürdü. İşte detaylar...

İş dünyasının en büyük korkulu rüyası ne? İş adamları gelecekte nelerden endişe duyuyor?

Küresel çapta yapılan bir anket ile iş dünyasını gelecekte bekleyen riskler araştırıldı. Ankete katılan 800 iş insanı, iş dünyasını bekleyen risklere ilişkin soruları yanıtlarken, en büyük endişe kaynaklarını da paylaştı.

Türk beyaz eşya devinden büyük yatırım!

Arçelik, küresel büyüme yolculuğuna yeni bir üretim merkezini daha ekleyerek Mısır'da 100 milyon dolarlık yatırımla bir beyaz eşya üretim tesisinin temellerini atmış oldu.

Bakan’dan 20 milyar liralık yatırım açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Milli Teknoloji Hamlesini destek verecek 20 milyar liralık bu büyük yatırım hamlesini önemsiyoruz, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

İki büyük banka iflas etti iddiası! Milyonlar parasını çekmeye başladı!

Dünyanın en büyük yatırım bankaları arasında bulunan iki dev banka için iflas iddiası geldi. İki büyük bankada yaşanan bu durumun ardından uzmanlar, 15 Eylül 2008'de yaşanan Lehman iflasına dikkat çekti.

Hazır giyim devinden iki kritik yatırım

3 kıta ve 44 ülkede yer alan mağazalarıyla, başta Türkiye olmak üzere yakın coğrafyanın en büyük hazır giyim perakendecilerinden biri olan Aydınlı Grup, iki büyük yatırım yaptı.

Amerikalı çip üreticisi Micron'dan 40 milyar dolarlık büyük yatırım

Yarı iletken sektörünün büyük isimlerinden Micron, 40 milyar dolarlık bir yatırım paketi açıkladı.

Büyük Yatırımlara İlişkin İstisna Haberi

Büyük Yatırımlara İlişkin İstisna

Teşvik belgesi ile hayata geçirilen bazı inşaatlarda KDV iadesinin yapılacağı kararı alındı. Karar ile ilgili usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'deki tebliğ kapsamında yayımlandı.


Tebliğte yapılan düzenlemelere göre, 31/12/2023 tarihine kadar uygulanmak üzere, yatırım teşvik belgeleri kapsamında asgari 500 milyon Türk Lirası tutarında sabit yatırım öngörülen yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen ve takvim yılı sonuna kadar indirim yoluyla telafi edilemeyen katma değer vergisi, izleyen yıl talep edilmesi halinde belge sahibi mükellefe iade olunacak.


Teşvik belgesine konu yatırımın tamamlanmaması halinde, iade edilen vergiler, vergi ziyaı cezası uygulanarak iade tarihinden itibaren gecikme faizi ile birlikte tahsil edilecek. Bu vergiler ve cezalarında zamanaşımı, verginin tarhını veya cezanın kesilmesini gerektiren durumun meydana geldiği tarihi takip eden takvim yıl başında başlayacak.


Söz konusu düzenleme ile 31/12/2023...