06 / 05 / 2024

Büyükada sit alanı

Büyükada sit alanı

Büyükada'da, sit alanı içinde inşa edilen ve adanın siluetini tehdit eden tesise adalılar büyük tepki gösteriyor. Büyükada'da başlayan yapılaşma, hem tarihi görünümü hem de yeşil dokuyu tehdit ediyor...

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 4 bin liraya satılık ev!

İstanbul'da 1937 yılında Büyükada'da konumlanan bir ev 4 bin liraya satışa çıkarılmış. Evin 4 odası ve 900 metrekare büyüklüğünde bahçesi bulunuyormuş.

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 12 bin liraya satılık villa! 

İstanbul'un en çok ziyaretçi alan adası Büyükada'da bir villa 1941 yılında 12 bin liraya satılığa çıkarılmış. 

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

İBB tarafından açılışı yapılan Büyükada Oteli'nin fiyatı ortaya çıktı! Bakın gecelik ücreti ne kadarmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Orman Bakanlığı'nca satışa sunulan Adalar'daki bir tesisi satın alarak, İstanbulluların ve turistlerin kullanımına açtı. Peki, Büyükada Oteli'nin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

En büyük indirimi alan ürünler burada! 18 Ekim 2022 fiyat listesi...

Sonbahar kampanyalarına yenileri eklendi. En büyük indirimleri alan beyaz eşyaları topladık. 

Araç sahiplerine kötü haber: Muayene ücretlerine büyük zam!

Motorin ve benzine peş peşe gelen zamlarla büyük yara alan araç sahipleri, muayene ücretleriyle yeni bir şok yaşayacak.

Kripto para piyasası canlandı! Büyük yara alan Bitcoin yükseliyor mu? 

Yatırımcıların gözdesi kripto paralar düşüşten sonra şimdi de yükseliş yaşıyor. Peki kripto paraların şahı olarak bilinen ve büyük çöküş yaşayan Bitcoin yükseliyor mu?  İşte detaylar...

Ankara'nın o bölgesi doğal sit alanı ilan edildi! Trabzon ve Bartın'da acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazlar Trabzon Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak.

Hilal Hill Büyükçekmece satışta! Yeni proje!

Bahaş Holding Büyükçekmece’de 750 milyon TL’lik yatırımla 800 riskli konutu kapsayan, yaklaşık 65 bin metrekare büyüklüğündeki alanın dönüşümü için harekete geçti. 1450 konut ve 50 ticari alan bulunan Hilal Hill projesinin ilk etabında satışlar başladı.

Elon Musk, SpaceX'in bulunduğu köyü büyütüp adını 'Starbase' yapmak istiyor!

Elon Musk, SpaceX'in 'Starship' roketlerini geliştirdiği Teksas'taki Boca Chica Village'ın ismini 'Starbase' olarak değiştirilmesini önerdi. Elon Musk ayrıca, 'Starbase'in mevcut bölgeden çok daha büyük bir alanı kapsayacağını belirtti.

Küçükyalı Büyükada ödeme planı!

Küçükyalı Büyükada ödeme planı haberimizde yer alıyor. İşte Küçükyalı Büyükada ödeme planı ve proje detayları...

Nidapark Küçükyalı Büyükada'da yüzde 15 peşinatla!

Nidapark Küçükyalı Büyükada projesinden yüzde 15 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. İşte projeyle ilgili tüm detaylar...

Nidapark Küçükyalı Büyükada'da ödemeye 2. yılda başlayın!

Geçtiğimiz günlerde satışa çıkan Nidapark Küçükyalı Büyükada projesinde ödemeler 2. yılda başlıyor...

Büyükada sit alanı Haberi

Büyükada sit alanı


Büyükada'daki Seferoğlu Tesisleri inşaatına adalıların tepkisi büyük: Yeni inşaatlar yüzünden huzur kalmadı. Yüzlerce ağaç kestiler, adamız her geçen gün çirkinleşiyor. Tıpkı İstanbul gibi Buralar için endişeliyiz Yücel Akpınar emekli (67): "Seferoğlu Tesisleri'nin yapıldığı yerde yüzlerce ağaç kestiler. 


Adanın yapısını değiştirdiler. Ben 67 yıldır adalıyım. Buraları çok iyi bilirim. Tesislerin tam bitişiğinde tarihi bir ev var. Ayrıca tesislerin içinde de yanmış tarihî bir ev var. 


0 tarihi eve ne oldu bilmiyoruz. 

Ada için gerçekten endişeliyiz." Bunları da yazın evladım Adada olup bitenle ilgili sokaklarda adalılarla konuştuğumuz sırada 77 yaşında olduğunu öğrendiğimiz Fadime Teyze bir anda balkondan bağırmaya başladı: "Adayı mahvettiler. İstanbul gibi hep yeni binalar yapıyorlar. Bunları da yazın ki insanlar burada olup biteni görsün" dedi. 


Büyükada'da, sit alanı içinde inşa edilen ve adanın...