16 / 05 / 2024

Büyükkumla Barajı ulaşım

Büyükkumla Barajı ulaşım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah'a şükürler olsun faiz lobisinin çanlarına ot tıkadık. Artık bunlar faize gitmiyor, size hizmet, yol, hastane, TOKİ konutları, baraj, gölet, sulama tesisi, içme suyu tesisi olarak dönüyor" dedi...

İşsizlik Sigortası Fonu 153 milyar lirayla rekor büyüklüğe ulaştı!

2023 yılının Ağustos ayı sonu itibarıyla yaklaşık olarak 153 milyar TL'lik büyüklüğe ulaşan fondan, son 21 senede 17 milyon 893 bin kişiye toplam 116 milyar Türk Lirası ödendi.

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Uzmanlardan Adana depremi açıklaması! Beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı? Son dakika!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da geçtiğimiz saatlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı?

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Altın alanlara Amerika'nın en büyük yatırım bankasından kötü haber!

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük yatırım bankalarından olan Citi Research, bugün yayımladığı raporda, ons altın için kısa vadeli hedefini düşürdü. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan büyük haziran ayı müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan büyük haziran ayı müjdesi geldi. Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek yardım ödemelerine başvurular başladı. Peki başvurular nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Deprem bilimciden flaş açıklama! Büyük İstanbul depremi bu büyüklükte olacak! 

Marmara denizinde dün yaşanan deprem, İstanbulluları tedirgin etti. İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Deprem bilimciden flaş açıklama! Büyük İstanbul depremi bu büyüklükte olacak! 

Gümüş fiyatlarında büyük fırtına! Son dakika rakamlarını duyan inanamıyor! 20 Kasım 2022 gümüş fiyatları!

Gündemden düşmeyen gümüş fiyatları 13,00 TL ile en yüksek rakama ulaşmış ve rekor kırmıştı. rekor kırdı. Hızla yükselmeye başlayan gümüş fiyatlarında büyük fırtına yaşanıyor. Son dakika rakamlarını duyan inanamıyor! 20 Kasım 2022 gümüş fiyatları...

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

2022 yılının en büyük personel alımı! Başvurular başladı, kaçırmayın!

İş arayan milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2022 personel alımları için başvurular başladı. 2022 yılının ilk büyük personel alımı için toplamda 66 bin 552 personel alınacak. Alım yapılacak olan meslekler içinde, bekçi, hastane personeli, güvenlik görevlisi ve sekreter yer alıyor.

Rönesans İnşaat Avrupa'nın en büyük 9'uncu müteahhitlik şirketi oldu!

Dünya genelinde çok sayıda konut projelerini üstlenen Rönesans İnşaat  ENR’ın ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri’ listesinde, dünyanın en büyük 28'inci, Avrupa'nın ise en büyük 9'uncu müteahhitlik şirketi olarak yer aldı.

Niğde Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı! 

Niğde Belediyesi, Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm hareketi için çalışmalara başladı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Büyükkumla Barajı ulaşım Haberi

Büyükkumla Barajı ulaşım

Eroğlu, Gemlik İskele Meydanı'nda düzenlenen "Büyükkumla Barajı Temel Atma Töreni"nde yaptığı konuşmada, Bursa'nın sadece sanayi kenti değil, tarım, turizm şehri olduğunu, dolayısıyla burada tarımı ayağa kaldırmanın yolunun da sulama, baraj ve göletlerden geçtiğini söyledi.


Bursa'da ne kadar baraj, gölet inşaatı varsa tamamının 2017 yılına kadar bitirileceğini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:


"Bin günde bin gölet, baraj ve sulama tesisi yapmaya karar vermiştik. Bu hakikaten çılgın bir proje. Şimdiye kadar yapılanlardan daha fazla gölet yapacağız. 50 yılda yapılan baraj ve göletlerden çok daha fazlasını 3 yılda yapacağız. Bu çerçevede Bursa'ya da 39 baraj, gölet ve sulama tesisi yapacağız. Bunun da planlamasını yaptık.


Başbakanımızla bütün hükümetin, Türkiye'de yaptığı destanları size anlatmaya gerek. Paradan 6 sıfırı atıverdik mi? IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcumuzu ödedik....