08 / 05 / 2024

büyükşehir kentsel dönüşüm kira yardımı 2018

büyükşehir kentsel dönüşüm kira yardımı 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı tutarlarını açıkladı. Peki, 3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar oldu?

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine 'kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?'' sorusunu sordu. Bakın vat

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesinde son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataşehir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi paylaştı. İşte MHR GYO Ataşehir projesinde son durum...

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

İstanbul'da büyük bir kentsel dönüşüm atağı başlayabilir!

Sektör temsilcileri, İstanbul'da kentsel dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlara ilişkin açıklanan desteklerin çok önemli olduğuna ve dönüşüm sürecini hızlandıracağına dikkat çekti. İşte temsilcilerin o görüşleri...

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesinde son dakika gelişmesi!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataşehir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini duyurdu. İşte MHR GYO Ataşehir'deki son durum...

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Adana Büyükşehir kentsel dönüşümde gaza bastı: 14 yıllık bekleyiş çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşüm ile ilgili bilgi verdi ve yeni planlarını açıkladı. Peki Adana'daki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

9 bölgede kentsel dönüşüm başlatan Bursa, 10’uncu bölgeye hazırlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi için 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerini kesintisiz devam ediyor. Başkan Aktaş, Bursa’nın birçok bölgesinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı için harekete geçti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüllü projesi Oruçreis Kentsel Dönüşümde 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri için harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışması kapsamında harekete geçti. Belediye, kentsel dönüşüm projesinde 3 etapta depreme dayanıklı toplam 1315 konut, 118 ofis ve 148 ticari alan inşa edecek.

Büyükşehir Belediyesi ucuz konut müjdesini verdi! 120 ay vadeyle indirimli ev sahibi olabilirsiniz!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için ilk somut adımını KONUT A.Ş ile attı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ilk etapta inşa edilecek 240 konuttan 150 tanesini uygun ödemeyle satışa sunacaklarını açıkladı.

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 1. etap teslimleri başladı!

FKG İnşaat’ın, Bahaş Holding ve Stta İnşaat’la ortaklaşa Büyükçekmece’de inşa ettiği Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etabındaki konutlar teslim edilmeye başladı. 

büyükşehir kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 Haberi

büyükşehir kentsel dönüşüm kira yardımı 2018

2018 yılında aylık olarak hak sahiplerine ödenecek kentsel dönüşüm kirası açıklandı. Peki, 3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar oldu?

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl İstanbul, Ankara ve İzmir'de 860 TL kentsel dönüşüm kirası ödeniyordu. Bu sene uygulanacak kentsel dönüşüm kira bedelleri dün akşam açıklandı. 

Açıklanan rakamlara göre, 3 büyükşehirde uygulanan kira yardımı 100 TL arttı. Böylece 2018 yılında İstanbul, Ankara ve İzmir'de ödenecek kira yardımı bedeli 960 TL oldu.

Bu 3 büyükşehirde 2018'de kiracıya defaten ödenecek bedel bin 920 TL oldu. Sınırlı ayni hak sahibine ise defaten 4 bin 800 TL ödeme yapılacak.

Diğer illerin aylık kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri ise şu şekilde sıralanıyor:

Amasya,Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt,Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce

Malik:  675,00...