03 / 05 / 2024

Büyükşehirde işyeri emlak vergisi oranı

Büyükşehirde işyeri emlak vergisi oranı

İşyerleri için ne kadar vergi ödeniyor? İşyeri emlak vergisi oranı nedir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük deprem için saat verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan  son 100 yılda depremlerin en çok hangi saatte olduğunu açıklayarak büyük deprem için saat verdi. İşte Ercan'ın açıkladığı o saatler...

İstanbul ve Bursa'da 8 adet arsa satılıyor! Büyükşehirde arsa arayanlara fırsat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Osmangazi Belediyesi 8 adet arsayı satıyor. Peki İstanbul ve Bursa'da satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman yapılacak? 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden satılık 4 iş yeri!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 4 adet iş yerini satışa çıkardı. İş yerleri açık teklif usulüyle satılacak ver 29 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 15.00’da ihale düzenlenecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Samsun Büyükşehir'den satılık iş yeri!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. İş yerinin satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Büyükşehir belediyesi 11 iş yerini kiraya verecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit, Karamürsel, Körfez ve Kandıra'da yer alan 11 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. 

YapıKredi ve Trendyol'dan büyük fırsat! Bunu yapan tam 1.000 TL puan kazanıyor! Son gün 22 Ekim! 

YapıKredi ve Trendyol büyük bir işbirliğine imza attı. Trendyol’dan yönlenerek mobilden Yapı Kredili olanlara 1.000 TL puan fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Gram altında önümüzdeki iki hafta içinde büyük değişiklikler bekleniyor!

İslam Memiş'in son altın analizi ve önümüzdeki 2 haftalık beklentileri, altın piyasasıyla ilgilenen yatırımcılar için büyük bir değer taşımaktadır. Ancak, altın fiyatlarını etkileyen sayısız faktör olduğunu unutmamak gerekir ve bu sebeple geleceğe dair kesin tahminlerde bulunmak zordur.

Son dakika! O büyükşehirde de suya yüzde 19 zam geldi! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısında, 1 Ekim tarihinden geçerli olacak şekilde suya zam yapılması kararı verildi. Peki Bursa'da suya ne kadar zam gelecek? İŞte detaylar...

Altında büyük deprem için tarih verildi! Gram altın o gün tam anlamıyla 2.500 TL olacak! Hazır olun

Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı altında bnüyük deprem için tarih verdi. Gram altının 2.500 lira olacağını söyleyen Memiş, yatırımcıları uyardı.

Dev banka büyük değişim için tarih verdi! Gram altını olanlar hemen buraya baksın! 12 Ağustos 2023 altın fiyatları!

Altın fiyatları, milyonlarca kişinin yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Fiyatlardaki günlük değişiklikler ve uzman yorumları büyük ilgi görüyor. Alman Commerzbank, altının yıl sonu tahminini paylaşarak dikkatleri üzerine çekti.

Büyükşehirde işyeri emlak vergisi oranı Haberi

Büyükşehirde işyeri emlak vergisi oranı

İşyeri emlak vergisi oranı!

Emlak vergisi konut, arsa, işyeri, arazi gibi taşınmaz mallar için devlete ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ödenmesi gereken vergiler, gayrimenkul değeri üzerinden belirlenen vergi oranının hesaplanması neticesinde bulunuyor.


Emlak vergilerinde kıstas alınan vergi oranları aşağıda sıralanıyor. Oranlar için, normal yöreler ve Büyükşehir sınırları ile mücavir alanlar şeklinde ayrım yapılıyor.


Normal Yöreler

*Konut: Binde 1

*İşyeri: Binde 2

*Arsa: Binde 3

*Arazi: Binde 1


Büyükşehir sınırları ve mücavir alanlar

*Konut: Binde 2

*İşyeri:Binde 4

*Arsa: Binde 6

*Arazi: Binde 2


Yukarıda belirtilen oranlara göre işyeri emlak vergisi oranı normal yörelerde binde 2 iken; Büyükşehir sınırları içinde ise binde 4 şeklinde hesaplanıyor.



Işıl Seren...