30 / 06 / 2024

çadlıda su sorunu

çadlıda su sorunu

Su şebekesi bulunmayan ülkede, insanlar susuzluk ve temiz su yetersizliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları da açtırdıkları su kuyularıyla Çadlıların temiz su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

Altınbaş Pırlanta’da su yolu bilekliklerde yüzde 35’e varan indirim! İşte, Altınbaş Pırlanta 25 Eylül 2022 fiyat listesi

Altınbaş Pırlanta’ pırlanta su yollarında yüzde 35’e varan indirim fırsatı. Zarif ve sade aksesuarlardan hoşlanan kadınların ilk tercihleri arasında bulunan su yolu bilekliklerde geçerli fırsatı kaçırmayın. İşte, Altınbaş Pırlanta su yolu bilekliklerde 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

İzmir Harmandalı'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

İzmir Çiğli Belediyesi, Harmandalı'da uzun zamandır çözüme kavuşması beklenen imar sorunlarında mutlu sona ulaşıyor. Belediye yeni imar planları düzenlemesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. 

Almanya'da kiralık ev bulmak zorlaştı!

Almanya'da konut sorunu gittikçe büyüyor. Büyükşehirlerde ev bulmakta zorlanan aileler kira bedelleri ile metrekare arasındaki farkın büyümesinden şikayetçi.

Ceyhan'da imar ve ruhsat rüşvetine 5 tutuklama!

Adana'da suç örgütü kurmak, rüşvet ve irtikap soruşturmasında, eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da aralarında yer aldığı 5 zanlı tutuklandı.

Ceyhan'da imar ve ruhsat rüşvetine 23 gözaltı!

Adana Ceyhan'da, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında, mazbatası Mart'ta iptal edilerek görevinden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da aralarında olduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.

İspanya'da konut sorunu: Tahliyeler ve pandemide tutulmayan sözler!

Barcelona'nın en yoksul mahalleleri arasında yer alan Ciutat Meridiana'da tahliyeler hayatın istenmeyen bir gerçeği.

Antalya’da 3 yılda 858 metruk bina yıkıldı!

Antalya’da suç yuvası haline dönen ve güvenlik riski oluşturduğu metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor. 2017 yılından bu yana yıkılan yapı sayısı 858’e ulaştı. En fazla yıkım ise 170 ile Kepez’de yapıldı. 

Ankara’da suçluların barındığı metruk yapılar yıkıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile Ankara'da suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk yapıların yıkılması için harekete geçirildi. 

Rize Dağsu Mahallesi'nde 2 bina tahliye edildi!

Rize'de sağanak yağışın ardından oluşan sel ve heyelanların neden olduğu hasar tespit edilmeye çalışılıyor. Dağsu Mahallesi'ndeki 2 bina tahliye edildi.

Tokat Turhal'da otopark sorunu çözüldü!

Tokat Turhal'da bölgesel kapalı pazar alanının otopark sorunu çözüldü. 150 araçlık ücretsiz otopark alanı vatandaşların hizmetine sunulacak.

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

çadlıda su sorunu Haberi

çadlıda su sorunu


Su şebekesi bulunmayan ülkede, insanlar susuzluk ve temiz su yetersizliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları da açtırdıkları su kuyularıyla Çadlıların temiz su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. İHH yetkilileri, 6 ay önce su kuyusu açılan Migil Köyü’nü ziyaret etti. Yetkililer, halkın sorunlarını dinledi ve taleplerini topladı. İHH’nın Çad’daki partner kuruluşu Yoksulluğa Karşı Kalkınma Derneği Başkanı Ahamat Mahamat Fadil, ülkenin çeşitli bölgelerinde su kuyusu açmak için 3 yıldır çalıştıklarını anlattı.  Çad’ın genelinde 700’e yakın su kuyusu açtıklarını ifade eden Fadil, uzun ömürlü olması için betondan yapılan kuyulardan hayvanların da yararlandığını söyledi.  Suyun 45 ila 90 metreden çıktığını dile getiren Fadil, “Çalışmalarımız devam ediyor. 1 milyon 284 bin kilometrekarelik Çad’ın tamamında 5 binin üzerinde su kuyusu açmayı hedefliyoruz’’ diye konuştu.


Köylü Türkiye’nin...