30 / 04 / 2024

çağlayan imar planı

çağlayan imar planı

Kağıthane, Çağlayan ve Hürriyet mahallelerinde 50 yıldır devam eden tapu davası, binlerce vatandaşı mutlu edecek şekilde sonuçlandı. 322 adet parselin Maliye Hazinesi adına tespit ve tesciline karar verildi...

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Elbistan’a yeni imar planı geliyor! Elbistan’ın yeni anayasası olacak!

AK Parti Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Çelik, Elbistan’ın 100 yılını kapsayacak bir imar planına ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Bize görev tevdi edilmesi durumunda hazırlayacağımız imar planı, Elbistan’ın yeni anayasası olacak” şeklinde konuştu.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Beykoz'un imar plan notları yargıdan döndü!

Beykoz Çiğdem Mahallesi’nde Hasan Başkaya ve 131 kişinin bir araya gelip açtığı imar planı notları davası yargıdan döndü...

Gazipaşa'da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

Gazipaşa ve Antalya Belediyesi tarafından onaylanan Gazipaşa'da yapılan imar planına tepki gösteren vatandaşlar, "Yapılan planlama ile ilçe halkı, sahilleri kullanamayacak" dedi...

Karabağlar'a yeni imar planı: Vatandaşlar itiraz ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

Keşan’a yeni imar planı uygulaması!

Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal, Keşan’da imar planında yeni gelişme alanı olarak açıklanan yaklaşık 300 hektarlık alanda imar uygulaması yapılacağını açıkladı.

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi imar planı askıda!

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi, 105 ada, 19 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Kepez Avni Tolunay'a Avrupai imar planı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Avni Tolunay'a Avrupai bir imar planı hazırladıklarını söyleyerek, "Kepezli çocuklar okullarına giderken parkların içinden geçecek, yaşlılar ise karşıdan karşıya geçmek zorunda kalmayacak" açıklamasında bulundu.

Avcılar Mustafa Kemal Paşa Mahallesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Avcılar İlçesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde yer alan bazı parsellere ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi imar planı askıda!

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi, 94 pafta, 275 ada, 46 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Kağıthane Çağlayan Mahallesi imar planı askıda!

Kağıthane Çağlayan Mahallesi 1963 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi imar planı askıda!

Çatalca Ferhatpaşa'daki 107 ada 3 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

çağlayan imar planı Haberi

çağlayan imar planı

Kağıthane, Çağlayan ve Hürriyet mahallelerinde 50 yıldır devam eden tapu davası, binlerce vatandaşı mutlu edecek şekilde sonuçlandı. 322 adet parselin Maliye Hazinesi adına tespit ve tesciline karar verildi.


Kağıthane'de uzun yıllardır ikamet eden vatandaşları büyük bir sıkıntıya sokan tapu sorunu, İstanbul Kadastro Mahkemesi’nde sonuçlandı. Mahkemenin 2004/5 Esas ve 2005/1 sayılı kararında dava konusu olan Çağlayan ve Hürriyet mahallelerinde bulunan 322 adet parselin Maliye Hazinesi adına tespit ve tesciline karar verildi. Böylece uzun yıllardır süren mülkiyetin kime ait olduğu sorunu da çözülmüş oldu.


Kağıthane’nin en büyük sorunlarından biri olan tapu sorununu çözdüklerinin altını çizen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Şu ana kadar ilçemizde 18 bin 500 kişiyi tapusuna kavuşturduk. Kağıthane’nin Çağlayan ve Hürriyet mahallelerinde bulunan 322 adet parselin Maliye Hazinesi adına tespit...