06 / 05 / 2024

Çalıkuşunun evi

Çalıkuşunun evi

Çalıkuşu romanına konu olan Feride Polat'ın çocukları arasında çıkan miras kavgası yüzünden kardeşler Bursa'daki evin içine duvar örüp ayırdı ve evin bir kısmı bu şekilde bir öğretmene satıldı...

Bu kıyaslama çok konuşulur: Avrupa'da insanların evleri güzel arabaları vasat, Türkiye'de evleri yok ama arabaları lüks!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa'da insanların evleri çok güzel ancak bindikleri arabaların vasat olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de birçoğunun evi yok ama araba lüks." ifadelerini kullandı.

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Krediyle ev alıp depremde evi yıkılanların durumu ne olacak? Bu habere çok şaşıracaksınız!

Meydana gelen depremlerde evi yıkılan vatandaşlar şimdi de başka bir problemle karşı karşıya. Depremin yaşandığı bölgelerde satın alınan birçok konutun kredi taksit ödemesi devam ediyor. BDDK bu çerçevede ödemeleri 6 ay erteledi. Fakat ilgili sürenin sonunda bankaların nasıl bir adım atacağı şu an i

Evi olan evde bakım parası alabilir mi?

Evde bakım maaşı nasıl alınır, Evi olan evde bakım parası alabilir mi? sorularına vatandaşlar yanıt arıyor. İşte detaylar!

Kylie Jenner, Rihanna, Adele ve daha birçok ünlünün milyonluk malikaneleri!

Dünyaca ünlü yıldızlar milyonluk evleri ile görenleri büyüledi! Kanye West-Kim Kardashian, Jennifer Lawrence, Kylie Jenner, Rihanna, Brad Pitt- Angelina Jolie ve daha pek çoğunun evi görenlere şok yaşatacak! İşte detaylar...

Kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ev sahipleri isterse kiradaki evini satabiliyor. Bu süreçte kiracıların alıcılara evi göstermesi gerekiyor. Peki, kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Al Capone'un evi 15.5 milyon dolara satılıyor!

Al Capone'un son nefesini verdiği konut 15.5 milyon dolara alıcı buldu. 700 metrekare büyüklüğe sahip evde toplam 7 oda ve 7 banyo yer alıyor.

Tahliye kararı verilen kiracı çıkmazsa ne yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde, mahkeme sonucunda tahliye kararı alınan ancak evi boşaltmayan kiracılar için yapılacak işlemleri kaleme aldı.

Aydın'da başkasına ait evi satmaya çalışan 6 kişi yakalandı!

Aydın Didim'de sahte belgeler düzenleyerek başkasına ait evi satmaya çalışan 6 zanlı suçüstü yakalandı.

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

İstanbul’da en yüksek konut aidatını bu ilçeler ödüyor!

Ev alırken sadece evi almak değil, masraflarını da bilmek gerekiyor. Özellikle sitelerde çok yüksek olan konut aidatları pandemi sürecinde yüzde 10 azalsa da bazı bölgelerde hiç değişmedi. 

Bitişik evlerdeki tadilatlar komşu parsele taşabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Müstakil evimize çatı tadilatı yaptıracağız. Komşumuz ‘benim tarafıma 10 santimden fazlasına izin vermem’ diyor. Komşunun evi bizden sonra yapıldı, kot olarak aşağıda. Çatımızı orijinal ölçülerinde yaptırmak istiyoruz. Kanun ne diyor?' sorusunu yanıtladı.

Ev alacaklar dikkat! 'Evim olsun' derken sanık olabilirsiniz!

Yeni ekonomik paketi ile konut kredilerinin düşmesi vatandaşları ev almaya yönlendirdi. Ancak ev almadan önce tapu kaydı ve imar durumunun incelenmesi gerekiyor. Tapuya bakmadan ipotekli hacizli ev alırsanız, evi kaybetme tehlikesi bulunuyor.

Çalıkuşunun evi Haberi

Çalıkuşunun evi



Çalıkuşu romanına konu olan Feride Polat'ın çocukları arasında çıkan miras kavgası yüzünden kardeşler Bursa'daki evin içine duvar örüp ayırdı ve evin bir kısmı bu şekilde bir öğretmene satıldı.


Reşat Nuri Güntekin'in 1922'de kaleme aldığı ünlü Çalıkuşu romanına ilham veren Feride karakterinin Bursa'da doğup büyüdüğü ev, miras kavgasına kurban gitti. Paylaşımda sorun yaşayan kardeşler, evin içine duvar örüp ikiye ayırdı ve bir bölümünü sattı. Dizilere de konu olan Türk Edebiyatı'nın klasik eserlerinden Çalıkuşu romanının başkarakteri Feride'nin doğup büyüdüğü yer olan Bursa'nın Zeyniler köyündeki evinin son hali, görenleri hem şaşırtıyor hem de üzüyor. Usta edebiyatçının romanına konu olan Feride Polat'ın evi, çocuklarının miras paylaşımı konusunda anlaşmazlığa düşmesi üzerine ikiye bölündü. Feride Polat'ın vefat etmesinin ardından miras paylaşımı yapan 3 kardeşten ağabey İbrahim...