06 / 05 / 2024

cam binalar daha mı güçlü

cam binalar daha mı güçlü

Metropollerde cam binaların sayısının artmasıyla birlikte, dayanıklılık ve tasarım da ön plana çıkıyor. Bir firma tarafından geliştirilen yeni teknoloji sayesinde binalar artık "lamine güvenlik camı" uygulamalarında 100 kat daha sert ve beş kat daha güçlü

Depreme dayanıklı binalar nasıl olmalı? Uzman isim iki kritik özelliği açıkladı! 

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Abdulkerim İlgün, depremlerin afete dönüşmemesi ve binaların daha dayanıklı olması için alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler paylaştı.

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

Çelikten yapılan binalar depreme 8 kat daha dirençli!

Dünyada bilinen tüm depremlerde, çelik yapılar diğerlerine kıyasla çok daha az hasar aldığı belirtiliyor. Fakat Türkiye’deki yapıların çok azı çelikten meydana geliyor. Buna karşın, çelikten inşa edilen yapıların depreme 8 kat daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor.

Evlenenler yada evini yenileyenler bu habere dikkat! Profilo'da ankastre cam set kampanyası!

Profilo'dan 'oh be profilo varmış' dedirten bir kampanya daha. Ankastre Cam Set alışverişlerinizde, Profilo Ankastre Mikrodalga Fırınlar 1.599 TL! Haziran ayı için çıkan kampanyadan faydalanmak için acele edin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Dayanıklı binalar ve yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşüm!

Daha dayanaklı binalar için kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken ARI Şehircilik İnşaat Danışmanlık 7 bini aşkın konut ve işyerinin dönüşümü için 160 bin uzlaşma görüşmesi yaptığını açıkladı. İşte detaylar...

Otomobil klima açıkken mi yoksa pencere açıkken mi daha çok yakar! İşte merak edilen sorunun cevabı

Yaz aylarının gelmesiyle otomobilde cam açmak mı daha çok yakıt tüketimine neden olur yoksa klima açmak mı tartışması yeniden gündeme geldi. Uzmanlar araçta yakıt tasarrufu yapmak isteyen sürücülerin merak ettiği soruyu bakın nasıl cevapladı.

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

Buca'daki muhtarlık binaları yenileniyor!

İzmir Buca Belediyesi, vatandaşlardan daha iyi hizmet alabilmek için şehirde bulunan bütün muhtarlık binalarını yenilemek için çalışmalara başladı.

Meclis’e yeni binalar inşa edilecek!

Milletvekilleri için TBMM'de inşa edilen yeni binaların yapımının iki yıl daha süreceği öğrenildi. 

cam binalar daha mı güçlü Haberi

cam binalar daha mı güçlü


 PVB ara katmanından 100 kat daha sert ve beş kat daha güçlü özellik taşıyan binaların mucidi olan DuPont SentryGlas, gülü binalara tamamen yeni bir yaklaşım getiriyor. Böylelikle cam, yük altındayken ve yazın doğrudan güneş ışığı altındayken bile, dayanım açısında mükemmel davranış gösteriyor. Bu nedenle lamine edilmiş cam paneller, PVB lamine edilmiş cam panelleri ile karşılaştırıldığında, aynı yük altındayken, yaklaşık yüzde 40 oranında cam panelin incelmesine olanak sağlıyor. Potas üretimi için kullanılan önemli bir maden olan silvinit kristalinden esinlenerek tasarlanan Belarusian Potash Company'nin (BPC) yeni merkez ofisi, ışık ve rengi azami seviyeye çıkartmak için kullanılan mükemmel bir cam uygulama örneği sunuyor. 


  İki kanadın merkezinde stilize kırmızı bir kristalde birleşeceği şekilde form verilen bina, yukarıdan bakıldığında bir kuş gibi görünüyor. Kanatlar,...