28 / 04 / 2024

cam yünü

cam yünü

Isı yalıtım malzemeleri EPS ve XPS adı verilen ısı yalıtım levhaları, taş yünü ısı yalıtım levhaları,cam yünü, ahşap yünü levhaları, cam köpüğü ve genleştirilmiş mantar levhalardan oluşuyor...

Bina 10 kattan fazlaysa taş ve cam yünü kullanılmalı!

İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ertuğrul Şen, Londra'da yaşanan yangınının sonrasında, Türkiye'deki binaların yangına karşı dayanıklılık durumunu açıkladı..

Gecekondular cam yığını binalardan daha kişilikli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gecekonduların çoğunun şehirlerimizi adeta istila eden beton, çelik ve cam yığını binalardan daha kişilikli, daha şahsiyetli, daha özgün olduğunu söyledi.

Kütahya Hacıkebir Köyü’nün alt yapısı problemi giderilecek!

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Çavdarhisar’ın 750 nüfuslu Hacıkebir Köyü’nün alt yapısı probleminin giderileceğini ifade etti.

Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi'nden ideal çözüm!

Çatılardan kaynaklanan yüzde 25 ısı kaybını yaşatmayan ve yangına karşı birinci sınıf dayanıklı olan Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi, uzun ömürlü ve dayanıklı bir ürün olması sayesinde sağlam çatı isteyenlere paket çözüm sunuyor.

Sarayköy'ün içme suyu hattı yenileniyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık 35 yıl önce döşenen Sarayköy'ün içme suyu iletim hattının yenilenmesi için başlatılan projenin tamamlandığını, kısa süre sonra çalışmalara başlanacağını müjdeledi.

Denizli Sarayköy'ün su sorunu çözülüyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık 35 yıl önce döşenen Sarayköy'ün içme suyu iletim hattının yenilenmesi için başlatılan projenin tamamlandığını, kısa süre sonra çalışmalara başlanacağını müjdeledi.

Kayaköy'ün isim değişikliği için referandum yapıldı!

Fethiye'de Rum köyü olarak bilinen Kayaköy'ün Osmanlı arşivlerinde "Kayı" isminde Türk köyü olduğu iddiası üzerine, isim değişikliği için yapılan referandumda halk, köyün isminin değişmemesini istedi.

İfraz işleminin mali yönü!

İfraz işleminde, tapu kütüğünün müstakil bir sayfasında kayıtlı taşınmaz, ilgilisinin talebi üzerine iki ya da daha fazla parçaya ayrılıyor. İşte, ifraz işleminin mali yönü!

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

3D yazıcı ile konut üretilmesi sektöre yön verecek!

DÜNYA inşaat sektöründe söz sahibi olmayı başaran Türkiye, son dönemlerin en çok konuşulan yeniliklerinden biri olan 3D yazıcı ile konut üretilmesi konusunda da sektöre yön vermeye hazırlanıyor.

Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy'ün değeri yükseldi!

E-5 ve Silivri güzergahında yapılaşmaya uygun alan kalmaması sebebiyle Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy'ün değeri yükseldi. Üçüncü havalimanı ve 3. Köprü Yolu’na yakın olması da bu değer artışını tetikleyen bir unsur olarak gelişti.

Silivri'de 15 köyün imar planı tadilatı askıdan iniyor!

Silivri'de 15 köyün 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Ağustos'ta askıya çıkarılmıştı. Otuz gün askıda kalan imar planı yarın mesai bitiminde askıdan iniyor...

1940 yılında Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım planını hazırlamış!

1940 yılında Mimar Henri Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım imar planını hazırlamış. Prost'un üç mıntıkaya ayırdığı imar planı Şehir Meclisi tarafından incelendikten sonra tatbik edilecekmiş.

cam yünü Haberi

cam yünü


Isı yalıtım malzemeleri!


*Expande Polistren (EPS) Isı Yalıtım Levhaları

*Ekstrude Polistren (XPS) Isı Yalıtım Levhaları

*Taş Yünü Isı Yalıtım Levhaları

*Sprey Poliüretan Sert Köpük

*Cam Yünü

*Ahşap Yünü Levhalar

*Cam Köpüğü

*Genleştirilmiş Mantar Levhalar


Isı yalıtım malzemelerinden bahsettikten sonra gelelim dış cephe ısı yalıtımı işleminin nasıl yapılacağına:


Uygulamaya başlamadan önce yüzey toz ve yağ gibi yapışmayı önleyici maddelerden arındırılmalı, gerekli dış yüzey tamirleri yapılmalıdır. Uygulama yapılacak yüzey düzgün değil ise, yalıtım levha kenarları çerçevelenerek, ortası öbekli olacak şekilde yapıştırıcı uygulanır. Öbeklerin dübel uygulanacak bölgelerin tam altına gelecek şekilde uygulanmasına dikkat edilmelidir.


Uygulama yüzeyi düzgün ise, yapıştırma malzemesi, dişli mala ile yalıtım levhasının tüm arka yüzeyine uygulanır. Yapıştırma malzemesi kuruduktan sonra (yaklaşık 24 saat) dübeller, uygulamanın özelliğine göre yüzeye uygulanır. Tüm köşelere, seçilmiş uygun köşe profili monte edilir. Detayda dilatasyon var...