06 / 05 / 2024

cami ışıkları kapanacak mı

cami ışıkları kapanacak mı

Küresel ısınmaya dikkat çekmek için 2007 yılında Avustralya’da başlatılan ‘Dünya Saati’ organizasyonuna bu yıl ilk kez İstanbul’un tarihi camileri de destek verecek. Tarihi 6 cami çevre için ışık kapatacak.

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!

Taksim'de temeli 4  sene önce atılan ve son hazırlıkların yapıldığı cami, ramazan ayının son cuma günü ibadete açılıyor.

Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalanı da söküldü!

Silivri açıklarında oluşan 5.8'lik depremin ardından Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalan bölümü 200 tonluk vinç yardımıyla söküldü.

İstanbul Havalimanı cami inşaatında hırsızlık yapan 7 şüpheli yakalandı! 

İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden cami inşaatından hırsızlık yaptıkları iddia edilen 7 şüpheli yakalandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Caracas'ta cami inşaatı için yer talebi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela'nın talebi üzerine Caracas'ta iki ülke dostluğuna yaraşır bir cami inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Erdoğan, ''Kendilerinden yer talebinde bulundum" diye konuştu.

Duru Beytepe'de dünya saati etkinliği!

Ankara’nın en yeşil projesi olarak hayata geçen Duru Beytepe’de iklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklar kapanacak.

Tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek!

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Cami, okul ve yurt yaptıran KDV ödemeyecek!

Hükümet, Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda önemli değişiklikler getiren yasa tasarısını Meclis’e sundu. Buna göre  cami ya da Kuran kursu gibi inşaatları yapanlar, aldıkları mal ve hizmetler için KDV ödemeyecek.

Cezayir'de 5 bin kişilik cami yapılıyor!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya fahri doktora unvanı verdi. Tosyalı konuşmasında Cezayir'de 5 bin kişilik cami yaptırdıklarını ve Ramazan ayında tamamlanacağını belirtti.

Bursa Yeşil Cami, Kadir Gecesi ibadete açıldı!

Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Yeşil Cami, 1 yılda bitirilen restorasyon çalışmalarıyla Kadir Gecesi ilk günkü ihtişamı ile ibadete açıldı. Caminin çevre düzenlemesi içinde Bursa Kültür Varlıkları Kurulu'ndan projenin tasdiki bekleniyor.

Eskişehirli kadınlardan cami inşaatına destek!

Eskişehir’in 75. Yıl mahallesinde 12 yıldır tamamlanamayan cami için her cuma günü bir araya gelen kadınlar, yaptıkları gözlemeleri satıp inşaatın tamamlanması için destek olmaya çalışıyor.

Bitlis Aydınlar'daki inşaatı devam eden cami yardım bekliyor!

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde inşaatı devam eden cami, hayırseverlerden yardım bekliyor. Erhan Emen, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla cami inşaatına başladıklarını ifade etti.

Kumluca'da Cami projesinde sona gelindi!

Kumluca İlçesi'nde Selçuklu mimarisinin de izlerini taşıyacak 1750 kişilik caminin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Narenciye Mahallesi'nde yapılması planlanan cami inşaatı için hazırlıklar tamamlandı.

Bitlis Adilcevaz'da cami ve taziye evi açıldı!

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde yapılan cami ve taziye evinin açılışı dualarla yapıldı. Gürsoy, “Belde halkının kendi çabalarıyla yaptıkları cami ve taziye evinin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

cami ışıkları kapanacak mı Haberi

cami ışıkları kapanacak mı

Süleymaniye, Sultanahmet ve Fatih camileri ‘yeşil bir dünya’ için bugün saat 20.30’da 1 saatliğine ışıklarını kapatacak. Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı, (WWF) 2007’de Avustralya’da başlattığı 2008’de de tüm dünyaya yayılan ‘Dünya Saati’ uygulamasıyla iklim değişikliği başta olmak üzere tüm çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl 2 milyar insanın katıldığı kampanyaya 2009’dan bu yana Türkiye de destek veriyor. Eyfel Kulesi, Kolezyum, Empire State, Big Ben, Kremlin Sarayı gibi ikonik yapıların 1 saat karartıldığı uygulama kapsamında bu sene Türkiye’de bir ilk gerçekleşecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya, Beylerbeyi Sarayı, Galata Kulesi ve Kız Kulesi’nin yanı sıra bu yıl İstanbul’un 6 tarihi camiinde de ışıklar kapatılacak. Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih, Nuruosmaniye, Ortaköy ve Yeni...