22 / 05 / 2024

Camiler de dönüşecek

Camiler de dönüşecek

Türkiye'de deprem odaklı dönüşüm başlıyor. Belediyeler projelerini hazırlayıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunarken, binalarla birlikte camilerde dönüşüyor

İstanbul'un dönüşümü için düğmeye basıldı: İlk etapta 70 bin konut dönüşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kentsel dönüşüm planlarını açıkladı. Kentte 600 bini acil, dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut bulunuyor. Bu kapsamda ilk etapta 70 bin konut dönüşecek. İşte detaylar...

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

Zeytinburnu Merkezefendi'de 526 yapı dönüşecek! 

Zeytinburnu Merkezefendi'de 526 yapının kentsel dönüşümü için süreç başladı. İşte ayrıntılar...

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

2023'e kadar 100 bin konut dönüşecek!

Türkiye genelinde riskli konutların dönüşümü hızla devam ediyor.  Sadece İstanbul’da 300 bini acil 1.5 milyon konut var. İstanbul genelinde dönüşecek 2023'e kadar 100 binden fazla konutun dönüşmesi hedefleniyor. 

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Koç Holding 35 bin ofis çalışanının kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçeceğini açıkladı. Peki, bu süreçte ofisler ve çalışma yaşamı nasıl dönüşecek?

Bakırköy'de 100 bina dönüşecek! 

Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında raporunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Rapora göre ilçede 100 bina dönüşecek. 

Müteahhitlerden fabrika ve iş yerleri de dönüşüme alınsın talebi!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Türkiye'deki yapıların durumu göz önüne alındığında değişimin veya kentsel dönüşümün ertelenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Andıç, dönüşüm denildiğinde sadece konutların değil fabrikaların, iş yerlerinin de düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Silivri Değirmenköy Stadı sosyal tesise dönüşecek!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Değirmenköy'de inşa edilen stadın yaşam merkezi olacak bir sosyal tesisine dönüşeceğini dile getirdi. 

Ömer Niziplioğlu: Binaları yenilemek yetmez, kenti de dönüştürmeliyiz!

Mega kent İstanbul'un eski bir şehir olması sebebiyle planlama konusunda sıkıntılı bir yapılaşma gerçekleştiğine değinen Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu (ULİKAD) Başkanı Ömer Niziplioğlu, "Binaları yenilemek yetmez, kenti de dönüştürmeliyiz" dedi.

2021'de 80 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul’da 10 milyon metrekare büyüklüğünde 64 riskli alanda çalışıyoruz" dedi. Kurum, "2021 yılında da toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projemize de başlayacağız" açıklamasında bulundu.

Balıkesir'de 15 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İl Değerlendirme Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında il genelinde 15 bin konutun dönüşeceğini dile getirdi. 

AVM'ler eski hanlara dönüyor!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, "Ofisler, bulundukları binaların alt katlarına inecek. Üst katlar lojmana dönüşecek. Evler de şehir dışına taşınacak" dedi, gayrimenkulde “Han” tipi paylaşımlı binaların, ofislerin yaygınlaşacağını söyledi.

Camiler de dönüşecek Haberi

Camiler de dönüşecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verilerine göre Türkiye'de 20 milyon bina bulunuyor. Bu binaların 6.5 milyon tanesinin dönüşümü gerekiyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Van depremi sonrası söylediği ''Ne pahasına olursa olsun, iktidarımıza dahi mal olsa biz bu projeyi biz bu dönüşümü yapacağız''sözlerinin ardından kentsel dönüşümde ilk adım, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası ile atıldı. Şimdi ise bu uygulamayı faaliyete geçirmek için Başbakan'ın da katılacağı törenle yarın ilk adım atılacak ve proje yarın resmen başlayacak. Başta İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Konya, Bolu ve Van olmak üzere 35 ilde 6500 bina yıkılacak. Bu bağlamda dayanıksız binalarla birlikte camiler de dönüşüme girecek.

Dönüşüm nasıl olacak?

Öncelikle 'Riskli yapı' ve 'riskli alan' olmak üzere kentsel dönüşümün iki ekseni bulunuyor. Riskli yapısını belirlemek isteyen kişi...