25 / 08 / 2024

Can Çinici Ağa Han Mimarlık Ödülü

Can Çinici Ağa Han Mimarlık Ödülü

Mimar Can Çinici, babası ünlü Mimar Behruz Çinici ile tasarladıkları TBMM Camii Kompleksi ile Ağa Han Mimarlık Ödülü'nün sahibi olmuştur. Peki Can Çinici kimdir? İşte Çinici Mimarlık'ın ortağı Can Çinici'nin özgeçmişi...

Patlıcan'da fiyat 9’a katladı, açıklama geldi: ''Anlam veremiyoruz''

 Adana Meyve-Sebze Hali'nde kilosu 1-2 lira olan kemer patlıcanın fiyatının semt pazarında 4'e katlanarak 8 liraya, marketlerde ise 9'a katlanarak 18 liraya satılması isyan ettirdi. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, "Marketlerde bu fiyata satılmasına anlam veremiyoruz" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde can kaybı yaratacak bina sayısının 90 bin olduğunu açıklayarak, çözüm önerilerini sıraladı.  

İslam Memiş'ten gram altın için can alıcı açıklama geldi! 8,5 ayımız daha var! Filmin sonunda kazanan siz olacaksınız

Altın fiyatlarındaki hareketlilikle beraber Altın analisti İslam Memiş'ten can alıcı açıklama geldi. Filmin sonunda kazanan siz olacaksınız...

Kahramanmaraş depremi: Can kaybı 31 bini aştı!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmalarının 8. gününde can kaybı 31 bin 643'e yükseldi.

BM’den depremle ilgili ürkütücü tahmin: Can kayıpları açıklanan rakamların iki katına çıkabilir!

AFAD, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybının 29 bin 605 olduğunu açıkladı. BM yetkilisi Griffiths ise can kaybının açıklanan rakamların iki katına veya üzerine çıkabileceğini ileri sürdü.

Altında dengeler değişti! Altın Kahini İslam Memiş'ten yürekleri ağza getiren açıklama geldi! Canınız yanacak

Altın fiyatlarında bu hafta dengeler değişti. Yükselişe geçen altın bugün düşmeye başladı. Altın Kahini İslam Memiş'ten yürekleri ağza getiren açıklama geldi! Canınız yanacak...

Doları ince eleyip sık dokuyan adam Selçuk Geçer can alıcı tarihi açıkladı! Bugün değil ama çok yakın! Yandınız

Doları ince eleyip sık dokuyan adam Selçuk Geçer, doların yükseleceği can alıcı tarihi açıkladı. Herkes bugünü bekliyor ama asıl patlamanın olacağı tarih bugün değil. Selçuk Geçer, dolardaki asıl patlamayı açıklayıp rakam verdi. Dolarını satanlar yandınız...

Aşırı artan ev fiyatları vatandaşı çıldırttı! Kiracı zam isteyen ev sahibini öldürdü

Kiralık konut fiyatlarında yaşanan aşırı artışlar İstanbul'da bir cinayet işlenmesine neden oldu. Ev sahibinin zam talebine olumsuz yanıt veren kiracı çıkan tartışmada elini kana bulayarak cinayet işledi. Ev sahibi canından olurken kiracı da cezaevine gönderildi. İşte detaylar..

Analistlerden yatırımcıların canını yakacak altın açıklaması: Kolay düşüş yaşanabilir...

Altın fiyatları, dolar kurunun etkisi ve ABD tahvil getirilerindeki artışın olumsuz etkenlerinden dolayı dalgalı seyre geçti. Altın fiyatları için' kolay düşüş' açıklaması yapan analistler yatırımcıları uyardı: Canınız yanabilir! İşte detaylar...

Dolar çok kişinin canını yakacak! ABD Merkez Bankası Başkanı Powell 'acı reçeteyi' açıkladı

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, ülkedeki enflasyonu aşağı çekene kadar agresif hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Powell, sürecin biraz acı verebileceğini belirterek doları iyice uçuracak açıklamalar yaptı.

Akaryakıtta aşırı zamlı fiyatlar ne zaman düşecek! Sektör tarih verdi

Akaryakıt sektöründe taşımacı esnafın canını çok yakan benzin ve mazot fiyatlarındaki aşırı yükseliş ne zaman sona erecek. Kontak çevirmenin cesaret istediği bu dönemde akaryakıt sektörü temsilcileri aşırı yüksek benzin ve mazot fiyatları sorununu görüşmek için yeni bir toplantı yapacak.

Doğa Koleji yine satıldı! Dev kurum artık İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin!

Doğa Koleji, vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin de bünyesinde olduğu Can Eğitim Grubu’na satıldı.

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.

Can Çinici Ağa Han Mimarlık Ödülü Haberi

Can Çinici Ağa Han Mimarlık Ödülü

Can Çinici kimdir?


Can Çinici, 1962'de Ankara’da doğdu. ODTÜ (MA 1989) ve Londra Architectural Association (AA Grad Dipl 1991) da eğitim gördü. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda pek çok ödül kazandı. Çinici Mimarlık Ltd. Şti.’nin ortağıdır. 


1994'de Isparta Forum ve Rekreasyon Merkezi önerisi ile proje dalında 4. Ulusal Mimarlık ödülü'nü, 1995'de TBMM Cami ile Uluslararası Ağa Han Mimarlık ödülü'nü (B. çinici ile beraber), 1999'da Tepe Mimarlık Vakfı ödülü'nü aldı. 1995 den beri atölye yürütücüsü ve jüri üyesi olarak ODTÜ, YTÜve Bilgi üniversitesi'nde görev aldı. Birçok sergi, TV ve radyo programına katıldı. Halen çinici Mimarlık Ltd bünyesinde çalışmaktadır.


Can Çinici, 1979'da TED Ankara Koleji'nden ve 1984'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Çinici, lisans üstü eğitimini 1989'da Orta Doğu Teknik...