29 / 04 / 2024

Dolar çok kişinin canını yakacak! ABD Merkez Bankası Başkanı Powell 'acı reçeteyi' açıkladı

Dolar çok kişinin canını yakacak! ABD Merkez Bankası Başkanı Powell 'acı reçeteyi' açıkladı

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, ülkedeki enflasyonu aşağı çekene kadar agresif hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Powell, sürecin biraz acı verebileceğini belirterek doları iyice uçuracak açıklamalar yaptı.



ABD ve Avrupa Merkez Bankaları dolar/euro dengesini korumak adına peş peşe açıklamalar yaptı. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot, 50 baz puanlık faiz artışını dile getiren ilk isim oldu. Bankanın şahin isimlerinden Klaas Knot'un açıklamasının hemen ardından 3-4 Mayıs'ta 50 baz puan faiz artırımına giden ABD Merkez Bankası Jerome Powell'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. 

Faiz artırım kararından sonra dünya üzerinde hızla değer kazanan dolar Türkiye'de de psikolojik sınır kabul edilen 15 lirayı aşarak bugün itibarıyla 16 lira sınırına dayandı. 

Jerome Powell, dünya ekonomisine acı ilacı içirmekte kararlı olduklarını ifade eden açıklamalarına devam etti. Doların söz konusu açıklamalardan sonra yeni güne hız kazanarak diğer ülke para birimleri ve altın/gümüş karşısında baskın bir konuma geçeceği öngörülüyor.

Dolar çok kişinin canını yakacak! ABD Merkez Bankası Başkanı Powell acı reçeteyi açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön