05 / 05 / 2024

Çanakkale Boğazına boğaz köprüsü

Çanakkale Boğazına boğaz köprüsü

Bozcaada'da Akvaryum Koyu'nun da içinde yer aldığı güney kıyı bölgesi kentsel gelişim adı altında imara açık hale getirilirken, doğu kıyısında ise turizm tesis bölgesi adıyla oteller yapılacak.

Bomonti'de Boğazı gören 3+1 rezidans fiyatına tropik ada!

Avustralya'da yer alan Victor Adasının fiyatı görenleri şaşkına çevirdi. Adanın fiyatı ile şu anda Bomonti'de Boğazı gören 3+1 rezidansın fiyatının aynı olduğu ortaya çıktı. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Çanakkale Köprüsü zamlı geldi! GESTAŞ feribot tarifesine yüzde 117 zam yaptı! İşte 20 Nisan 2022 fiyat listesi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasının üzerinden bir ay geçti, Çanakkale'de boğaz hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ feribot ücretlerine yüzde 117 zam yaptı! Yeni tarifeleri görenler şok oldu! Peki, GESTAŞ'ın feribot ücretleri ne kadar? Çanakkale Boğaz Hattı-Çanakkale Eceabat ve Gelibolu-Lapseki... İş

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Çanakkale Boğazı'nın yakut gerdanlık gibi taşıyacağı 1915 Çanakkale Köprümüz, milli bağımsızlık bayrağını taşıyan, dünyayla rekabet eden yeni Türkiye'nin en güzel, en doğru eserlerinden biri olacak." şeklinde konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde geri sayım başladı!

Çanakkale Boğazı’nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk defa birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde artık sona gelindi. Simgelerin köprsünün ekonomiye yılda 223 milyarlık katlı sağlaması planlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yeni detayları ortaya çıktı!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çanakkalelilerin merakla beklediği projede ilk detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde yol göründü!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Blok montajların tamamlanmasıyla dev köprünün yolu gün yüzüne çıktı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde montaj işlemleri tamamlanıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde tabliye montaj işlemleri tamamlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün 3. tabliye montajı başladı!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 3. tabliye montaj çalışmaları başladı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde önemli gelişme!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliye montajları devam ediyor...

Çanakkale Boğazına boğaz köprüsü Haberi

Çanakkale Boğazına boğaz köprüsü

Yıllardır gündemde olan Çanakkale Boğazına yapılacak köprü ilk kez imar planına girdi. 3 bin 700 metre olması planlanan köprü, FSM ve Boğaziçi köprülerinin 2 katı uzunlukta Plana göre Gökçeada'nın güney kıyısının büyük bir kısmı, turizm alanı ilan edilerek, otel ve turistik yapılaşmaya, şehir merkezinin yakınlarındaki tarım alanları da kentsel gelişim alanı ilan edilerek konut yapımına açılıyor. Bozcaada'da Akvaryum Koyu'nun da içinde yer aldığı güney kıyı bölgesi kentsel gelişim adı altında imara açık hale getirilirken, doğu kıyısında ise turizm tesis bölgesi adıyla oteller yapılacak. Öte yandan, Çanakkale Boğazı'na yapılacak köprü, Karadeniz ile Marmara Denizi'ni birbirine bağlayan istanbul Boğazı üzerindeki iki köprüden de uzun olacak. 1970'de yapımına başlanan ve 1973'te hizmete açılan Boğaziçi Köprüsü'nün toplam uzunluğu bin 560 metre. 1986'da yapımına...