03 / 05 / 2024

Çanakkalede 2 deprem

Çanakkalede 2 deprem

Çanakkale'de 4,3 ve ardından meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremler kentin büyük bölümünde hissedildi. 04.26'da meydana gelen 4,3 büyüklüğünde depremin ardından 4.8 büyüklüğünde 2. bir deprem yaşandı.

Son dakika! Tokat'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki depremden sonra kentte artçı depremler de olmaya devam ediyor. Kandilli Rasathanesi, Tokat Turhal'da 4.2 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak kaydedildi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan uyarı! Deprem hareketliliği riskli yerleri de tetikliyor...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat Sulusaray'da 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldiğini duyurdu. Buna göre, son zamanlarda yaşanan  Muğla ve Malatya dahil olmak üzere deprem hareketliliği tedirgin ediyor.

SON DAKİKA: Antalya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!

AFAD'ın sitesinde yer alan bilgilere göre; Antalya'nın Kaş ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir deprem oldu. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Okan Tüysüz 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi! O fay hattını işaret etti

Elazığ'daki 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. . Depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgeyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, 7,2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 'Bu yanlışı halk canıyla ödeyecek' dedi! 7,2 şiddetinde deprem sinyali verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Bursa'daki fay hattının yanı sıra aktif bir fay hattı olduğunu söyleyerek 7,2 şiddetinde depremin olabileceğinin sinyalini verdi. 

Son dakika! Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem! 

AFAD, Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Merkezi Battalgazi ilçesi olan deprem pek çok ilde de hissedildi.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için imzaları attı!

Emlak Konut GYO tarafından Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için sözleşmeler imzalandı. İşte sözleşme bedelleri...

Emlak Konut GYO, Hatay Antakya 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap ve 4.Etap deprem konutları için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO'dan Emlak Konut GYO, Hatay Antakya 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap ve 4.Etap deprem konutları için sözleşme imzalandı. İşte ayrıntılar...

İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Aliağa ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde ve yerin 9.18 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını açıkladı.

Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem! Bakan Yerlikaya'dan son dakika deprem açıklaması!

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi.

SON DAKİKA! Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Son dakika gelişmesi. AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini kaydetti. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesine inşa edilen konutlar, Bitlis'teki yapı malzemesi üretimini 2,5 kat artırdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma yol açtığı illerde binlerce deprem konutunun yapılması, Bitlis'teki bims (yapı malzemesi) üretimini 2,5 kat artırdı.

Elazığ'daki 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Elazığ'da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşaat çalışmalarına başlanan 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor.

Çanakkalede 2 deprem Haberi

Çanakkalede 2 deprem

Çanakkale'de, 04.26'da meydana gelen 4,3 büyüklüğünde depremin ardından 5.39'da 4.8 büyüklüğünde 2. bir deprem yaşandı.


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı resmi internet sitesi verilerine göre, ilk olarak saat 04.26'da merkez üssü Eceabat açıkları olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.


Yerin 14,57 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kentin büyük bölümünde hissedildi.


Saat 05.39'da merkez üssü Eceabat olan 4,8 büyüklüğünde ikinci sarsıntı da yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem, kentte tedirginliğe neden oldu.


"Bundan sonra çok sayıda artçı deprem olması doğaldır"


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı resmi internet sitesi verilerine göre, ilk olarak saat...