06 / 05 / 2024

çarpık yapılaşma nasıl önlenir

çarpık yapılaşma nasıl önlenir

Amplio Emlak Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin motoru olduğunu belirterek, genç bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin gayrimenkul anlamında önünün çok açık olduğunu belirtti...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Emekli maaşı başka bankaya taşıma nasıl yapılır? 2022 hangi banka ne kadar emekli banka promosyonu veriyor?

Maaşını bir başka bankaya taşıyıp promosyon ve kampanyalardan faydalanmak isteyen emekliler tüm teklifleri yakından takip ediyor. Peki Emekli maaşı başka bankaya taşıma nasıl yapılır? 2022 hangi banka ne kadar emekli banka promosyonu veriyor? Banka emekli maaşı promosyonları, kampanyaları nelerdir?

Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir?

Tüm çalışanları yakından ilgilendiren kıdem tazminatı konusu gündemden düşmüyor. Kıdem tazminatı nedir, nasıl alınır? Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kıdem tazminatına dair tüm soruları sizler için yanıtladık...

Atıl araziler tarıma nasıl kazandırılacak?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında atıl arazilerin tarıma nasıl kazandırılacağını yazdı. İşte Bayer'in o yazısı...

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

çarpık yapılaşma nasıl önlenir Haberi

çarpık yapılaşma nasıl önlenir


AA muhabirine Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki fırsatlarını değerlendiren Amplio Emlak Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin motoru olduğunu belirterek, genç bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin gayrimenkul anlamında önünün çok açık olduğunu ve bu genç nüfusun da yeni konutlara gereksinim duyduğunu ifade etti. 


Babaoğlu, çarpık yapılaşmadan dolayı mevcut binaların yaklaşık yüzde 80'nin yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini vurgulayarak, bunun ekonomik bir fırsat olduğunu aynı zamanda da yaşam alanlarının düzenlenmesi için bir fırsat yarattığını kaydetti. 


Türk şirketlerinin bu dönüşümü sağlayacak alt yapıya sahip olduğuna dikkati çeken Babaoğlu, "Önemli olan vizyoner ve mastır planlar bazında yapılaşmanın gerçekleşmesidir. Bu konuda yapacağımız çok iş ve potansiyel var. Bu zamana kadar kentsel dönüşümün konusunda yapılan düzenlemeler de oldukça verimli oldu" dedi. 


İstanbul'un cazibe noktalarına değinen...