01 / 07 / 2024

çatakta evlerin üzerine çığ mı düştü

çatakta evlerin üzerine çığ mı düştü

Van'ın Çatak ilçesinde çığ düşmesi sonucu 7 evde küçük çaplı hasar oluştu Vatandaşlar, can kaybının yaşanmadığı olayın ardından yolun ulaşıma kapalı olması nedeniyle kar temizleme çalışmalarını kendi imkanlarıyla yürüttüc

Evlerin vazgeçilmez ürünü... Markete gittiğinizde sepete ilk onu koyun. Zam üstüne zam gelecek

Evlerin vazgeçilmez ürünü olarak bilinen bir ürün hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Vatandaşların mümkün oldukça bu ürünü evlerinde bulundurmaları tavsiye edildi. Çünkü zam üzerine zam gelecek.

İzmir'de kayalar bir mahalleyi tehdit ediyor!

İzmir Bayraklı Çiçek Mahallesi 2128/1 Sokak'ın üst bölümündeki kayalıklardan parçalar yağışlardan sonra koparak alt kesimdeki evlerin üzerine düşüyor....

Hollanda’da iki kule vinci evlerin üzerine devrildi!

Hollanda’nın Alphen aan den Rijn kentinde iki kule vincinin evlerin üzerine devrilmesi kentte paniğe yol açtı. Belediye, ölü ya da yaralı sayısının henüz netleşmediğini açıkladı.

Kiracının doğalgazı üzerine alması zorunlu mu?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı tarafından DASK sigortası yapıldığı gibi, bazı aboneliklerin de alınması gerekiyor. Kiracının doğalgazı üzerine alması zorunlu mu? Kiracı dopalgazı üzerine almazsa ne olur?

Manisa'da kuvvetli fırtına evlerin çatılarını uçurdu!

Rüzgarın hızının yer yer saatte 100 kilometreye ulaştığı bildirildi. Kuvvetli fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, evlerin çatı ve bacaları zarar gördü. Kuvvetli fırtına Salı gününe kadar devam edecek.

Zonguldak'ta şiddetli fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçtu!

Alaplı ilçesinde, şiddetli fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, bir caminin minaresi yıkıldı. Öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran fırtına nedeniyle Büyüktekke köyünde bazı evlerin çatısı uçtu.

Eski evlerin taşlarından amfi tiyatro kuruldu!

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkam CHP'li Bülent Kantarcı, eski ahşap evlerin temellerinden çıkan büyük taşlardan mini amfi tiyatro kurdu. Amfi tiyatro, Filyos Çayı'nın kenarında kuruldu.

Burdur'da fay hatları üzerine bina yapılabilir!

Burdur da yapı denetimciler; tam da depremin ve de deprem hazırlıklarının konuşulduğu bir ortamda; ezber bozacak açıklamalarda bulundular... Burdur' da fay hatları üzerine bina yapılabilir!

İzmir Büyükşehir: Kadifekale'de bina yapılmayacak!

Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, oradaki eski evlerin yıkılıp yerlerine villa yapılacağı iddiaları üzerine bir açıklama yayımladı...

İpotekli evlerin satışı nasıl olur?

Bankalar alınan konut kredilerinin karşılığında eve ipotek koyuyorlar.Peki ipotekli evlerin satışı yapılabilir mi?Bankadan ipotekli evlerin satış işlemi nasıl gerçekleştiriliyor?İşte ipotekli ev satış işlemleri..

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2015!

Bir arsanız olduğunu ve üzerine bina inşa etmek istediğinizi düşünelim. Yapılacak bu inşaatın metrekare bedelleri, her sene Maliye ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından belirleniyor. Peki, arsa üzerine ev yapma maliyeti 2015 ne kadar?

Tapuyu üzerine almak ne kadar?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için ilgili kişi gerekli belgelerle birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat ediyor. Peki, tapuyu üzerine almak ne kadar?

Konut kredisinde tapu kimin üzerine olur?

Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisinde tapu kimin üzerine olur?

çatakta evlerin üzerine çığ mı düştü Haberi

çatakta evlerin üzerine çığ mı düştü


Van'ın Çatak ilçesinde çığ düşmesi sonucu 7 evde küçük çaplı hasar oluştu.


Alınan bilgiye göre, ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki Kaçıt köyüne bağlı 40 haneli Sak mezrasında etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle dere yatağında bulunan 7 evin üstüne çığ düştü.


Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu bölgede, karla mücadele ekipleri yolu kardan kapanan mezraya ulaşamazken, evlerin üzerindeki kar kütlelerini köylüler kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.


Evlerde küçük çaplı hasar oluşan olayda can kaybı yaşanmadı.


Kar temizleme çalışmalarını cep telefonuyla görüntüleyen köylüler, çığ düştüğü esnada evlerde kimsenin bulunmamasının büyük bir faciayı önlediğini belirtti.


Yetkililer de kar yağışının etkisini yitirmesiyle yapılacak çalışmanın ardından yolun ulaşıma açılacağını bildirerek, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin de mezrada incelemelerde bulunacağını...