10 / 05 / 2024

Çatalhöyük Dünya Mirası Alanları

Çatalhöyük Dünya Mirası Alanları

Çatalhöyük'ün Dünya Miras Listesi'ne alınmasıyla, Türkiyede'deki Dünya Mirası Alanlarımızın sayası 11'e yükseldi

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.

Sebze-meyve fiyatlarında büyük düşüş! 20 liradan 1 liraya düştü! İşte A101, Migros 25 Mayıs 2022 fiyat listesi

Kış aylarında zirve yapan meyve sebze fiyatları havaların ısınmasıyla büyük düşüşe geçti. Peki Sebze meyve fiyatları ne kadar oldu? İşte 25 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Benzin ve motorinde büyük düşüşün eli kulağında! İşte 11 Nisan 2022 güncel brent petrol fiyatı...

Brent petrol dünya piyasasında 100,80 dolar oldu. Brent ve petrolün 100 doların da altına inmesi beklenirken, benzin ve motorinde büyük bir indirim beklentisi içine girildi.

Niğde Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı! 

Niğde Belediyesi, Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm hareketi için çalışmalara başladı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Pandemi nedeniyle ülkelerinin vergi gelirinde büyük düşüş yaşanacak!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkelerde vergi gelirlerinin Kovid-19 salgınından önce düştüğünü hatırlatarak özellikle tüketim vergisi olmak üzere ülkelerin vergi gelirlerinde bu yıl daha büyük düşüşlerin yaşanacağı yönünde uyarıda bulundu.

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Japonya'ın ihracatı 2009'dan bu yana görülen en büyük düşüşü yaşadı!

Japonya'nın ihracatı Mayıs ayında 2009 global finansal krizinden bu yana en büyük düşüşü yaşadı.

Alman ihracatında 30 yılın en büyük düşüşü gerçekleşti!

Almanya'nın ihracatı, Kovid-19 salgınının etkisiyle martta yüzde 11,8 geriledi. Bu, Ağustos 1990'da serinin başlangıcından bu yana yaşadığı en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.

Çatalhöyük Dünya Mirası Alanları Haberi

Çatalhöyük Dünya Mirası Alanları

Dışişleri Bakanlığı, Çatalhöyük'ün Dünya Mirası Listesine girmesiyle, medeniyetlerin beşiği olan Türkiye'nin tarihi ve kültürel derinliğinin somut kanıtı olan Dünya Mirası Alanlarının sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, 25 Haziran-6 Temmuz 2012 tarihleri arasında St. Petersburg'da yıllık toplantısını yapmakta olan UNESCO Dünya Mirası Komitesi'nin 1 Temmuz'da Çatalhöyük Neolitik Kentinin Dünya Mirası Listesine kaydedilmesini oybirliğiyle kabul ettiği hatırlatıldı. 

Açıklamada, 21 ülkeden uzmanlardan oluşan Dünya Mirası Komitesinin kararında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Dünya Mirası Listesine aday gösterilmiş olan Çatalhöyük'ün Dünya Mirası Sözleşmesinin temel şartlarını karşıladığı, otantikliğini ve bütünlüğünü koruduğu ve evrensel seçkin değere sahip olduğunun belirtildiği kaydedildi. Karara esas olan raporda, tarihi M.Ö. 7400 yıllarına uzanan Çatalhöyük'ün Neolitik Dönemin belli bir aşamasının eşsiz bir tanıklığını teşkil ettiği ve insanlık tarihinde önemli bir aşamayı...