14 / 05 / 2024

çatı sektörü kdv indirimi

çatı sektörü kdv indirimi

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatı konusunda kamuoyu ile sektörü bilinçlendirmeyi ve çatı sektörünün gelişmesine yardımcı olmayı hedefleyen derneklerinin son dönemde üretici firmaların yaşadığı sorunlara eğildiğini söyledi.

İnşaat sektöründe ezber bozan yeni sistem! Adını ilk TOKİ ile duyurdu!

Yeşil Holding tarafından 2007 yılında büyük bir Ar-Ge yatırımıyla kurulan RENCO’nun geliştirdiği RENCO Kompozit Yapı Sistemi ile inşat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Binalar depreme karşı artık daha dayanıklı olacak...

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Konut sektörü KDV indiriminden umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, konutta KDV indirimiyle ilgili konuştu ve arsa maliyetlerinin KDV üzerinden düşürülmesinin sektör açısından olumlu olduğuna dikkat çekti. 

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca temel gıdalar için 7 puan oranında vergi indirimine gidilmesinden sonra dikkatler konut sektöründeki KDV'lere çevrildi. Peki uzmanlar KDV düzenlemesi için ne diyor? İşte ayrıntılar...

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Konut sektöründe tek oranlı KDV uygulaması önerisi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konut sektöründe tek oranlı KDV uygulamasına geçilmesinin yararlı olacağına dikkat çekti. Baran, konuya ilişkin önerilerini sıraladı.

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

İnşaat sektöründen KDV indirimi talebi!

Demirin ton fiyatı yüzde 40 artışla 4 bin 250, çimento fiyatı da yüzde 15 artışla 380 TL oldu. Düşük faiz oranlarıyla canlanan sektör, demir ve çimento zammıyla yeniden zor bir sürece girdi. Sektör temsilcileri, KDV indirimi bekliyor.

Gayrimenkul sektörü tapu harcı ve KDV indirimi desteğini bekliyor!

Koronavirüs ile kontrollü olarak geçilecek normalleşme sürecinde toparlanma sürecine girebileceğinden bahseden Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, “Sektörümüz tapu harcı ve KDV indirimi desteği ile kontrollü normalleşme sürecini daha iyi geçirebilir” dedi.

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

çatı sektörü kdv indirimi Haberi

çatı sektörü kdv indirimi


Çatı Sanayici ve İş adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatı konusunda kamuoyu ile sektörü bilinçlendirmeyi ve çatı sektörünün gelişmesine yardımcı olmayı hedefleyen derneklerinin son dönemde üretici firmaların yaşadığı sorunlara eğildiğini söyledi. Bu sorunların başında KDV indirimi konusunu sayan Yavuz, "KDV indirimi sektörümüzde yer alan firmalara uygulanmıyor.  Halbuki bu indirim sektörün iş hacmini artıracak bir uygulama olarak karşımızda duruyor.  Ayrıca kaçak ve denetimsiz uygulamalar sonucunda ortaya çıkan kısa ömürlü ve enerji israf eden yapıların üretilmesi engellenmeli" dedi.  Çatı sektörünün her geçen yıl artan bir başarı grafiği yakaladığını vurgulayan ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M.  Nazım Yavuz, son yıllardaki inşaat sektöründeki hızlı gelişme, kentsel dönüşüm uygulamasının hayata geçirilmesi, Enerji Verimliliği Kanunu, Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Performans Yönetmelikleri...