08 / 05 / 2024

Çatı sektörü üretim kapasitesi

Çatı sektörü üretim kapasitesi

Sektörün üretim kapasitesinin ise 2008 yılında 220 milyon metrekare iken, 2013 yılında 250 milyon metrekarenin üzerine çıktığını söyleyen Yavuz, üretim kapasitesinin halen pazar paylarının yaklaşık iki katı seviyesinde bulunduğunu kaydetti...

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Çimento fiyatları uçtu! Çimento sektöründe üretim ve satışlar durma noktasına geldi! 2022 güncel çimento fiyatları...

Çimento sektöründe satışlar ve üretim gerilemeye başladı. Türkçimento üyelerinin toplam çimento üretimi geçen senenin aynı ayına göre yüzde 8,2'lik düşüş gösterdi. Peki çimento fiyatları ne kadar? 2022 çimento fiyat listesi...

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Çimento sektöründe iç satışlar uçtu!

Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO, üyelerine ait 2021'in ilk 5 ayıyla ilgili üretim ve satış rakamlarını duyurdu. 

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Yapı sektöründe üretim maliyetleri düşüyor!

Yapı sektörü söz konusu olduğunda alüminyum kullanımı öne çıkıyor. Endüstriyel tasarım sayesinde parçalar üzerindeki gram seviyelerinde bulunan azaltmalar üretim maliyetlerinde ciddi bir tasarruf sağlıyor.

Çatı sektörü 2019'da iyileştirme projeleriyle büyümeyi hedefliyor!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, "Yeni Ekonomi Programı’nın genel ve sayısal hedefleri, inşaat sektöründe de yavaşlama olacağını gösteriyor. Sektör ağırlıklı olarak 2019 yılında iyileştirme ve renovasyon çalışmaları ile ön plana çıkacak"

Çatı sektörü üretim kapasitesi Haberi

Çatı sektörü üretim kapasitesi

Türkiye çatı sektörünün yaklaşık 3 milyar dolarlık büyüklüğü ile dünya pazarının yüzde 1.3'ünden fazlasını oluşturduğunu ifade eden ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, "Sektörün bu payı artırarak dünya pazarlarındaki konumunu güçlendirmesini hedefliyoruz" dedi. 



Sektörün üretim kapasitesinin ise 2008 yılında 220 milyon metrekare iken, 2013 yılında 250 milyon metrekarenin üzerine çıktığını söyleyen Yavuz, üretim kapasitesinin halen pazar paylarının yaklaşık iki katı seviyesinde bulunduğunu kaydetti. 


Sektörün 2013 yılında 2009'a göre yüzde 17 büyüyerek, 130 milyon metrekarenin üzerine çıktığını aktaran M. Nazım Yavuz, "Avrupa'da yaşanan krizin Türkiye'ye yansımaları ve döviz kurundaki hızlı artış gibi etkenler sonucunda bu yılın 2013'e göre daha durağan geçeceğini tahmin ediyoruz. 2014 yılında yüzde 4 ile yüzde 6 arasında bir büyüme bekliyoruz" diye konuştu. 2014'ün ilk aylarında hareketlilik bulunduğunu...