03 / 05 / 2024

Çatı sektöründe büyüme oranı

Çatı sektöründe büyüme oranı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık bin 500 firmanın çatı kaplama pazarında faaliyet gösterdiğini belirtti...

İnşaat sektöründe güven yine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,6 oranında inşaat sektöründe ise yüzde 1,0 artış gösterirken, perakende de güven yüzde 1 azalış gösterdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

Konut sektöründe 2023 yılı nasıl geçti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut sektöründe 2023 yılının nasıl geçtiğini kaleme aldı? İşte Soner Keleş'in o yazısı...

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseldi! 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Son zamanlarda peş peşe gelen zamları ardından inşaat sektöründe tansiyon yükseldi. Demir fiyatları resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. İşte merak edilen o veriler...

İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörüne sevindiren indirim haberleri gelmeye başladı. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları yerle bir oldu! 1 ton demir kaç TL? 12 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına büyük indirim geldi. Gelen indirim sektörde deprem etkisi yaratırken demir fiyatları yerle bir oldu. Peki 1 ton demir fiyatı kaç TL? İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 12 Kasım 2022 demir fiyat listesi...

Elektrik sektöründe büyük skandal! Milyarlarca lira iade edilecek

Elektrik sektöründe üretici şirketler ve perakendecilerin milyarlarca lira haksız kazanç elde ettikleri bir skandal patlak verdi. EPDK'nın konuyla ilgili çalışması sürürken bu şirketlerin de elde ettikleri kazançları iade edeceği bildirildi.

İnşaat sektöründe büyük fırtına! Demir fiyatları uçtu!

Geçen hafta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı altın ve döviz piyasasını olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Geçen hafta demirin tonu savaşın etkisi ile yükselişe geçerek 12 bin 900 lira olmuştu. Peki bugün demir fiyatları kaç lira? Kütük ve hurda fiyatları kaç lira oldu? İşte merak edilenler...

Gayrimenkul sektöründe maliyetler yüzde 900 arttı!

Günümüzde artık birçok sektörde 100 TL'lik ciro yaratmak için ortaya çıkan giderde sınırlar gittikçe zorlandı. Örneğin, gayrimenkul sektöründe bundan sadece 2 sene önce 100 TL'lik gelir için 7 TL gider oluşurken, bu sayı 2021'de 70 TL'ye yükseldi.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

Çatı sektöründe büyüme oranı Haberi

Çatı sektöründe büyüme oranı

İnşaat sektörünün en önemli kollarından biri olan ve kentsel dönüşüm süreciyle daha da hızlı büyüyeceği öngörülen çatı sektörü, 3 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. 


Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık bin 500 firmanın çatı kaplama pazarında faaliyet gösterdiğini belirtti. 


Kentsel dönüşüm ve enerji verimliliği kanunları, binalarda ısı yalıtımı ve enerji performans yönetmelikleri ile enerji kimlik belgesi uygulaması, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanılmasına yönelik yasal düzenlemelerin sektörün gelişimini olumlu yönde etkileyecek faktörler olduğunu ifade eden Yavuz, "Çatı kaplama sektörü, 2013'ü yaklaşık yüzde 5 büyümeyle kapatacak. Avrupa'da yaşanan kriz ve bunun ülkemizdeki etkileriyle 2014'ün 2013'e göre daha durağan geçeceğini tahmin ediyoruz" dedi. 


Yavuz, Türkiye'de 9 milyon binanın yaklaşık 7 milyonunda...