05 / 05 / 2024

çatı sektöründe gelişmeler

çatı sektöründe gelişmeler

Son dönemde büyüme ivmesi yakalayan çatı kaplama sektörü, bu yılda aynı trendini koruyacağının sinyallerini veriyor. Türkiye'de 250 milyon metrekare üretim kapasitesi bulunuyor. Çatı cephe sektörü kentsel dönüşümle ivme kazanacak...

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

Mitsubishi Space Star 'da beklenmedik zam: Otomobil sektöründe fiyat dalgalanmaları devam ediyor!

Otomobil sektöründe, araç sahibi olmayı düşünenleri yakından ilgilendiren fiyat dalgalanmaları sık sık gündemde yer alıyor. Son olarak Mitsubishi'nin popüler modeli Space Star için beklenmedik bir gelişme yaşandı. Aracın fiyatı 36 bin 800 TL zamlandı.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Otomobil sektöründe flaş gelişme! Bunu yapanlar şimdi yandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemek amacıyla inceleme başlattığını açıkladı. İnceleme; kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemeyi hedefliyor. İşte tüm detaylar...

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar hazır beton sektöründe de heyecan yarattı. İşte detaylar...

Matrah düzenlemesi otomobil satışlarını vurdu! Otomotiv sektöründe hem sıfır hem ikinci el satışlar durdu!

Matrah indiriminde tarihin verilmesiyle otomotiv sektöründe son dakika gelişmeleri yaşanmaya başladı. Dün piyasada satışlar durma noktasına geldi. İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe kritik gün! Bakan Nebati sektör temsilcileriyle görüşecek!

Konut sektöründe kritik gün yarın. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek görüşmeler yapacak...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Emlak sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Exchange programının bu bölümünde Covid-19 süreci ve sonrasında emlak sektöründeki gelişmeler masaya yatırıldı. Peki Kovid-19 salgınının etkilediği küresel emlak piyasasını 2022 yılında ne bekliyor?

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

çatı sektöründe gelişmeler Haberi

çatı sektöründe gelişmeler


Son dönemde büyüme ivmesi yakalayan çatı kaplama sektörü, bu yılda aynı trendini koruyacağının sinyallerini veriyor. Türkiye'de 250 milyon metrekare üretim kapasitesi bulunuyor. 


Yalıtım konusunda getirilen yasal zorunluluklar ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, önümüzdeki süreçte büyüme ivmesini artırarak sürdürmeyi hedefliyor. Kentsel dönüşüm, Enerji Verimliliği Kanunu, Enerji Kimlik Belgesi gibi düzenlemeler, sektörün büyüme beklentilerini artırırken, tüketicinin Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı ile ısı yalıtımı ve enerji tasarrufunun artırılması noktasında teşvik edilmesi de sektör açısından önemli bir gelişme olarak görülüyor. 

Son 10 yılda gelişim grafiği ile dikkatleri üzerine çeken sektörün, özellikle tüketici bilincisi arttırma odaklı çalışmaları da bu süreçte etkili oldu. 


Sektör temsilcileri, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar gibi nedenlerle, faturalarını azaltmanın yolunu arayan tüketici, konutların yalıtımına ve enerji tasarrufuna yöneldiğine dikkat çekiyorlar. 

Sektör temsilcileri, yeni yasal...