08 / 05 / 2024

çatı tamiri masrafları

çatı tamiri masrafları

Ortak alan olan çatı katı, bir malik tarafından da kullanılabiliyor. Bu gibi durumlarda çatıda yapılacak bir tadilat ve tamirat işlerinin masrafları kime ait olur? Çatı tamiri ortak gider midir?

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Tarihi Çolak Mescit Camisi restore edilecek!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Çay Mahallesi'ndeki tarihi Çolak Mescit Camisi'nin restore edileceği bildirildi. Caminin yıpranan dış cephesinde çalışma başlatıldığını belirten Müftü Davut Çalışkan, boya ve çatı tamiri için izin alındığını ifade etti.

1984 yılında Tüp Geçit ve İstanbul Metrosu için ilk imza atılmış!

1984 yılında Tüp Geçit ve İstanbul Metrosu için ilk imza atılmış. İstanbul Metrosu ve Tüp Geçit Projesi'nin fizibilite anlaşması, ABD adına Ankara Büyükelçisi'yle yapılmış ve proje masraflarını ABD karşılayacakmış.

Çatı tamiri ortak gider midir?

Ortak alan olan çatı katı, bir malik tarafından da kullanılabiliyor. Bu gibi durumlarda çatıda yapılacak bir tadilat ve tamirat işlerinin masrafları kime ait olur? Çatı tamiri ortak gider midir?

Apartmanın çatısı ortak alan mıdır?

Apartman çatısında herhangi bir tadilat ve onarımın yapılması durumunda masrafların kim tarafından karşılanması gerekir? Apartmanın çatısı ortak alan mıdır? Masrafları tüm kat malikleri mi öder?

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Çatı katı kimindir?

Apartman ve site bloklarında en üst kat olan çatı katının kullanım hakkının kime ait olduğu, çatı katına yapılan masrafları kimin ödemesi gerektiği malikler arasında tartışma konusu oluyor. Peki, çatı katı kimindir?

Çatı katı masrafları kime aittir?

Çatı katı, Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan esaslara göre, ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, bir kişinin kullanıma bırakılan çatı katı masrafları kime aittir? Ortak alan niteliğindeki çatı katı masrafı kime aittir?

Çatı onarımı kime aittir?

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında bulunuyor. Peki, çatı katının tek bir malikin kullanımında olması durumunda çatı onarımı kime ait oluyor? Çatı tamiri kime aittir?

Refinansman masrafları!

Doğru adımlar atıldığı takdirde kullanıcısı için birçok avantaj yaratan refinansman kredisinin masraflarını iyi hesap etmek gerekiyor. Refinansman masrafları için tıklayın...

Bir ev satın almada hangi masraflar çıkar?

Hayalinizdeki konutu buldunuz ve satın almaya karar verdiniz. Bu noktadan sonra atılması gereken adımları ve özellikle ‘Bir ev satın almada hangi masraflar çıkar?’ sorusunun yanıtını arıyorsanız haberimizi inceleyin…

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü binasının temeli atıldı

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü idare binası ve kompleksinin temeli, törenle atıldı

çatı tamiri masrafları Haberi

çatı tamiri masrafları

Çatı tamiri ortak gider midir?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında yer alıyor. Ancak çatı katı, bir malik tarafından da kullanılabiliyor.


Bu gibi durumlarda çatıda yapılacak bir tadilat ve tamirat işlerinin masrafları kime ait olduğu merak edilen hususlar arasında yer alıyor.


Ortak yer niteliğindeki çatıdan, tüm kat malikleri sorumlu oluyor. Örneğin ortak alan olan çatıdan sızan suyun verdiği zararlardan kat malikleri arsa payı oranında sorumlu oluyor. 


Çatı katı yargıtay kararları..

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi

Tarih : 17/02/2005      Esas No : 2005 / 661      Karar No : 2005 / 922


Özü : ANA YAPIDAKİ ORTAK TERASIN ONARIMINA TÜM KAT MALİKLERİNİN KATILIMI ZORUNLU OLUP, DAVACININ BİR KISIM KAT MALİKİ LEHİNE FERAGATİ HALİNDE ONARIM GERÇEKLEŞ MEYECEĞİNDEN TÜM KAT MALİKLERİNİN ONARIMA KATILMASI...