27 / 04 / 2024

Cebelitarık şehri

Cebelitarık şehri

Akdeniz'in okyanusa açıldığı noktada bulunan ve İngiliz toprağı statüsünde olan Cebelitarık şehri, dünyanın en tuhaf havaalanlarından birine ev sahipliği yapıyor. 6 kilometre karelik şehrin havaalanının tam ortasından bir bulvar geçiyor.

O ilde 3 milyon 500 TL'ye yükselen arsa bedelleri, konut fiyatlarını da uçuruyor!

Türkiye'nin en küçük büyükşehri olan Ordu'da arsa bedelleri 3 milyon 500 TL'ye kadar yükseliyor. Bu durum yeni yapılan konutların fiyatlarını da uçuruyor. Peki arsa maliyeti düşer mi? Nasıl düşürülebilir? 

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

Arsa ve arazi satışları bu 5 ilde daha fazla!

Son günlerde dikkatleri üzerine çeken arsa ve arazi piyasası, Endeksa verileriyle aydınlatılıyor. Bu verilere göre, Türkiye'nin beş büyük şehri arasında arazi ve arsa birim metrekare fiyatlarının tahtı İstanbul'un oldu. İşte son dakika arsa ve arazi fiyatları, şehirler arasındaki konutların rekabeti

Konut fiyat artışında tarihi gelişme! Türkiye'den 3 şehir resmen zirvede!

Dünyadaki 150 kenti kapsayan konut fiyatları araştırmasının verilerine göre Türkiye'nin üç büyük şehri zirveye oturdu. Peki konut fiyatlarının arttığı diğer iller nereler oldu? Türkiye'de ortalama konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Cebelitarık'ta dev kripto para düzenlemesi!

Akdeniz'in en batı ucunda bulunan Birleşik Krallık toprağı Cebelitarık, 2022'de çok ilginç bir deney için hazırlıkta. Başarılı olursa dünyanın geri kalanına da örnek teşkil edecek bu deney, başarısızlık durumunda da ülkeye ağır yaptırımlar getirecek.

Antalya’da gayrimenkul fiyatları yüzde 60 arttı!

Türkiye’nin 5. büyük şehri ve en önemli turizm şehri olan Antalya’da gayrimenkul fiyatları yüzde 60 arttı...

Konutta trend deniz kenarı evler!

Hafta içi Merkez Bankası tarafından açıklanan konut endeksine göre; koronavirüs salgını sonrasında vatandaşların sahilde bulunan evleri tercih etmesiyle nedeniyle bu bölgelerdeki evlerin fiyatları uçuşa geçti. Öyle ki sahil bölgelerdeki evlerin fiyatları 3 büyük şehri geride bıraktı.

ABD Ulusal İstihbarat Raporu: İstanbul 2035'te Avrupa'nın en kalabalık kenti olacak!

ABD Ulusal İstihbarat Konseyi raporuna göre pandeminin etkilerinin hemen her bölgede senelerce sürmesi bekleniyor. Raporda İstanbul’un 2035 yılında Avrupa’nın en kalabalık şehri olacağı da öngörülüyor.

Los Angeles’ta evsizlerin sorunu çözülüyor mu?

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin en kalabalık ve ABD'nın New York'tan sonra ikinci en kalabalık şehri olan Los Angeles evsizlerin sorununu çözmek adına önemli gelişmeler var...

Rusya'da protestolara neden olan kilise inşaatı durduruldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin 4. büyük şehri Yekaterinburg'da kent merkezinde yer alan bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine neden olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehri Belediyesi, kongre merkezi projesinin inşaatını tamamlıyor.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Cebelitarık şehri Haberi

Cebelitarık şehri


Winston Churchill bulvarında seyreden sürücüler günde birkaç kez iniş yapan uçaklara yol vermek için kuyruklar oluşturuyor. Zaman zaman yayaların da kullandığı bulvarda şimdiye kadar hiçbir önemli kaza meydana...