30 / 04 / 2024

ÇED alması gereken işletmeler

ÇED alması gereken işletmeler

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine ÇED süreci deniyor. Peki, ÇED olumlu belgesi geçerlilik süresi ne kadardır?

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.

Merkez Bankası, 6 aylık enflasyon tahminini güncelledi! Memur ve emeklilere yapılacak zam tablosunu da etkiledi

Refah artışı için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in öncelikli olarak dikkate alması gereken üç önemli madde bulunmaktadır. Memur ve emekli maaşı zammı da kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer aldı. Merkez Bankası emekli ve memur maaşlarına dair önemli ipuçlarını ortaya çıkardı.

Paranız varsa hemen alın! Çarşamba günü zamlanacak

Parası olan vatandaşların alması gereken bir ürün var çünkü çarşamba günü fiyatların zamlanabileceği değerlendiriliyor.

Çeyizde olması gereken elektrikli eşyalar nelerdir? Çeyize elektronik ne alınır?

Çeyizde olması gereken bazı eşyalar vardır. Bunlardan en önemlisi de elektronik eşyalardır. Kız tarafının alması gereken elektronik eşyalar genel olarak küçük ev aletleri olmaktadır. Peki çeyizin olmazsa olmazı elektronik eşyalar nelerdir?

Zincir marketlerde devrim gibi bir dönem başlıyor! Çok tartışılacak yasa geliyor!

Rekabet Kurumu, zincir marketlere ilişkin kanun tasarısında yer alması gereken maddelere ilişkin öneri raporunu açıklarken, hazırlanan raporda, belirlenecek bir mesafe çapında aynı ekonomik bütünlük kapsamında yer alan perakendecilerin ikinci bir şube açmalarının ve devralma uygulamalarının yasaklan

Vergi, kasko, trafik sigortası yok! 170 bin TL'ye mal oluyor

Araba fiyatları yükselirken araç satın almak isteyen vatandaşlar da alternatif yollar arıyor. Özellikle aracı yatırım için değil de ihtiyaç dolayısıyla alması gereken vatandaşlar, tüm birikimlerini arabaya yatırmak yerine trafik sigortası, vergi, kasko ve bakım maliyeti ödemeyeceği yöntemlere yönelm

Bütçede 100 milyon TL'yi aşan kararlar için yeni düzenleme

Hangi kanun ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi taslakları için etki analizi hazırlanacağı, düzenleyici etki analizi yapılırken uyulması gereken temel ilkeler, kurallar ve analiz raporunda yer alması gereken esaslar belirlendi.

TCDD'nin 51 milyon 854 bin TL'lik kira alacağı var iddiası!

TCDD’nin kiralardan alması gereken fakat almak için herhangi bir işlem gerçekleştirmediği miktar 51 milyon 854 bin TL'ye yükseldi. Sayıştay’ın, Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları’na (TCDD) ilişkin 2020 yılı Denetim Raporu’ndaki detaylar ortaya çıktı. 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

Belgesi olmayan emlak danışmanı kalmayacak!

Emlakjet, tüm emlak danışmanlarının alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınav ücretini ödüyor.

MYK Emlak Danışmanı Belgeleri artık çift dilde!

Emlak işletmelerinde pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin alması gereken Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mesleki yeterlilik belgeleri artık çift dilde veriliyor... 

Özderici GYO yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu'nda yer alması gereken bağımsız üye adaylarını ve yönetim kurulu adaylarını seçiyor...

Emlak danışmanları yıl sonuna kadar 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' alacak!

Hürriyet Emlak, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı bitmeden alması gereken “Mesleki Yeterlilik Belgesi”nin alım sürecinde iş ortaklarının 900 TL’lik sınav giriş ücretini karşılayacak. 

ÇED alması gereken işletmeler Haberi

ÇED alması gereken işletmeler

ÇED olumlu belgesi geçerlilik süresi!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmalara ÇED deniyor.


ÇED süreci, gerçekleştirilmesi planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren bir süreç olarak karşımıza çıkıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Raporu (ÇED Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyası (ÇED Gerekli Değildir Kararı) hazırlanabilmesi için şirketlerin personel listesini ,şirket donanımını vb. özelliklerini inceleyerek yeterli gördüğü şirketlere yeterlik belgesi veriyor. 


ÇED Raporları (ÇED Olumlu Kararı) ve Proje Tanıtım Dosyaları (ÇED Gerekli Değildir Kararı) Çevre ve Şehircilik...