17 / 05 / 2024

çed hangi projelere verilir

çed hangi projelere verilir

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, birkaç gün önce İzmir Barosunun bakanlık hakkında mahkemeye dava açması ve projelerine verilen ÇED raporları hakkında açıklamalarda bulundu.

TOKİ’den ev alacaklara müjde! TOKİ 2022 yeni projeleri hangi illerde?

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenler, hangi illerde yeni projelere başlanacağını araştırıyor. İşte 2022 yılında uygun fiyatlı TOKİ projelerine dair detaylar!

TOKİ İstanbul projeleri Avrupa Yakası 2021!

TOKİ, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda hangi projeleri hayata geçiriyor? TOKİ İstanbul'da hangi projelere başladı? İşte TOKİ İstanbul projeleri Avrupa Yakası 2021...

TOKİ İstanbul projeleri Anadolu Yakası 2021!

TOKİ, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hangi projeleri hayata geçiriyor? TOKİ İstanbul Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy, Tuzla, Kartal ve Pendik bölgelerinde hangi projelere başladı? İşte 2021 TOKİ İstanbul projeleri Anadolu Yakası...

Hasan Yalçın kimdir?

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yalçın kimdir? Hasan Yalçın bugüne kadar hangi projelere imza attı?

Bünyamin Demir kimdir?

Bünyamin Demir'in 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Güngören İlçe Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor. Peki, Bünyamin Demir kimdir? Bünyamin Demir bugüne kadar hangi projelere imza attı?

ÇED sürecinden muaf tutulan projeler meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ÇED sürecinden muaf tutulan projelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Bakan Özhaseki'ye sordu..

ÇED yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ÇED Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle ÇED kararı alınacak projelere ilişkin "teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri" için eş zamanlı başvuru yapılabilecek

5 soruda stratejik ÇED uygulaması!

Henüz taslak halinde olan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği yürürlüğe girdikten sonra hangi alanlarda stratejik ÇED istenecek? Stratejik ÇED nasıl hazırlanacak? İşte 5 soruda stratejik ÇED uygulaması..

ÇED kararı bulunan projelerde yapılacak değişikliklere ilişkin tebliğ!

"ÇED olumlu" veya "ÇED gerekli değildir" kararı bulunan projelerde yapılacak kapasite artışı veya genişletilmesi planlanan projelere ilişkin tebliğ 8 Haziran 2016 tarihinde 29736 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Görkem Güvenç kimdir?

Halen Noname Studio çatısı altında meslektaşlarıyla çalışmalarına devam etmekte olan Mimar Görkem Güvenç kimdir? Görkem Güvenç, hangi projelere imza attı? İşte Görkem Güvenç..

Kubilay Akıcı kimdir?

Viva Mimarlık Kurucu Ortağı Kubilay Akıcı kimdir? Mimar Kubilay Akıcı, bugüne kadar hangi projelere imza atı? İşte Viva Mimarlık Kurucu Ortağı Kubilay Akıcı..

ÇED yönetmeliğinde hangi madelere durdurma kararı verildi?

Evrensel Gazetesi yazarlarından Özer Akdemir bugünkü yazısında RES'lerden, AVM'lere, toplu konut alanlarından güneş enerji santrallerine kadar birçok proje için ÇED Gerekli değildir kararı verilemeyeceğinden bahsetti. İşte o yazı..

Çed raporu almama cezası!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı veya Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı alınmadıkça projelere başlanamıyor. İşte, çed raporu almama cezası!

çed hangi projelere verilir Haberi

çed hangi projelere verilir


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye'de bir kısım insanlar bu ülkenin iki yakasının bir araya gelmesini istemiyor. Birkaç gün önce İzmir Barosu, bakanlık hakkında mahkemeye dava açtı. İzmir otoyoluna ÇED vermişiz diye. Sonra havaalanına ÇED vermişiz diye, sonra Marmaray'a ÇED vermişiz diye, sonra boğaz köprüsüne ÇED vermişiz diye. Ne demek bu? Bu ülke kalkınmasın, iki yakası bir araya gelmesin" dedi.


Bakan Güllüce, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, dünyanın, gözünü Türkiye'ye diktiğini belirterek, yoksulların, ezilmişlerin, yetimlerin, kimsesizlerin kimsesi olan bir milletin çocukları olduklarını vurguladı.


Herkesin gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğunu ifade eden Güllüce, şöyle konuştu:


"Adam kendi ülkesine dua etmiyor, bize ediyor. Hamaset yaptığımı zannetmeyin. Kendi ülkesine dua etmiyor, bize ediyor. Bu bir insanlık davası....