03 / 05 / 2024

çed raporlarına uymayan firmalar

çed raporlarına uymayan firmalar

ÇED raporlarına uymayan firmalara göz açtırılmadı. 500 firmaya kapatma veya durdurma işlemi uygulanırken, bin 408 firmaya da yaklaşık 27 milyon lira ceza kesildi.

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

2023'ün en pahalı şehirleri açıklandı!

Araştırma ve analiz birimi Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından paylaşılan Worldwide Cost of Living Index (Dünya Yaşam Maliyeti Endeksi) raporlarına göre dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında İsviçre'nin başkenti Zürih ile Singapur ile ilk sırayı paylaştı.

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika açıklaması: 6 Şubat depremleriyle ilgili davalarda yeni bir usul uygulanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerle ilgili hak sahipliğine ilişkin işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni bir usul uygulanacağını dile getirdi.

Xiaomi'den o model için Android 13 tabanlı MIUI 14 müjdesi!

Xiaomi, 2022 yılında kullanıcıların beğenisine sunduğu Redmi Note 11 Pro 5G modeli için MIUI 14 güncellemesini yayınlamaya başladı. Bu haber, Xiaomiui'nin raporlarına göre duyuruldu.

RTÜK'ten seçim için ağır yaptırımlar var! Eğer buna uyulmazsa bakın neler olacak! 

Seçime sayılı günler kala YSK’nın seçime ilişkin ilan ettiği kurallar RTÜK tarafından tekrar hatırlatıldı. Yayın yasağına uymayan kuruluşlar hakkında en ağır yaptırımların uygulanacağı yönünde açıklamalar geldi. 

Afet bölgesinde yeni tedbirler geldi! OHAL süresince yasaklandı

Kahramanmaraş depreminin ardından OHAL ilan edilen bölgelerde ve OHAL süreci devam ettiği müddetçe, iş sözleşmeleri ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında işveren tarafından feshedilemeyecek.

300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı! İşte Türkiye’deki kredi kartı kullanıcı sayısı!

Pandemiyle birlikte değişen alışkanlıklar kalıcı oldu. Milyonlarca vatandaş nakit sıkıntısı çektiğinde kredi kartına sarılırken kart kullanıcı sayılarındaki artış raporlara yansıdı. BKM raporlarına göre nakit kullanımında ciddi düşüş gözlendi.

ABD piyasaları ne durumda? Fitch'ten önemli açıklama

Salgın sonrasında güçlü ekonomik toparlanma ve canlı devlet gelirleri ile iyileşen kamu borcu, Fitch'in son raporlarına göre ABD'nin kredi notunu etkiledi.

13 şehir hastanesinde ruhsat süreci tamamlanmadan inşaat başladı iddiası!

Sayıştay raporlarına göre Türkiye’nin farklı şehirlerinde yer alan 13 şehir hastanesinde arsa tahsis ve ruhsat süreçleri bitirilmeden yapım işine start verildi. Buna rağmen tamamlanamayan hastaneler için “süre uzatımı ödemesi” de gerçekleştirildi.

Yabancılar 250 milyon TL’lik konut satışını iptal etti!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşınmaz Değerleme Dairesi Başkanlığı tarafından “Yabancıların Taraf Olduğu Süreçlerde Düzenlenecek Değerleme Raporlarına Ait Yol ve Esaslar” başlıklı genelgeye düzenlemeler yapıldı. Peki yeni düzenlemede neler değişti? Yabancı alıcılar eksper şoku yaşadı.

Yabancıya gayrimenkul satışında önemli düzenleme!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Yabancı gerçek kişilerin taraf olduğu gayrimenkul edinimlerine düzenlenecek olan değerleme raporlarına ek düzenlemeler geldi. Tadebis-Web Tapu düzenlemesi bugün itibarı ile ülke genelinde uygulanacak" dedi.

Tuncay Yılmaz'dan Çorum Belediyesi'nin yaptırdığı stata tepki!

Sayıştay raporlarına göre borçlanma konusunda Sayıştay’dan uyarılar alan, Çorum Belediyesi’nin yaptığı statın maliyetinin 209 milyon TL olduğu öğrenildi. 

Elazığ'da hasar tespit raporlarına 17 binin üzerinde itiraz yapıldı! 

Elazığ’da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonucunda yapılan hasar tespit çalışmalarında, 263 yıkık , 7 bin 698 ağır hasarlı, bin 540 orta hasarlı bina olduğu belirtildi. Depremzedeler, hasar tespit raporlarına itiraz etti...

çed raporlarına uymayan firmalar Haberi

çed raporlarına uymayan firmalar

Hükümet, çevreyi kirleten, doğaya zarar veren, Çevresel Etki Değerlendirmesi raporlarına uymayan firmalara göz açtırmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, hukuka aykırı verilen ÇED ve yürütmeyi durdurma kararlarına karşı işleyen tesisler olduğu iddialarına rakamlarla yanıt verdi. Bakan Sarı, 500 firmaya kapatma ve durdurma işlemi uygulandığını, bin 408 firmaya yaklaşık 27 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı. Sarı, "Yargının durdurma kararı verdiği faaliyetler derhal durdurulur" dedi.


CEZA TABLOSU ÇIKARDI

Çevre Bakanı Sarı, ÇED aykırılıklarına karşı yapılan işlemlere verilen cezaların tablosunu çıkardı. Sarı, 2005-2015 yılları arasında taahhütlere aykırı davranan 408 firmaya toplam 26.8 milyon lira idari para cezası verildiğini kaydetti. Çanakkale'de de aynı dönemde toplam 54 firmaya 618 bin lira ceza kesildiğine dikkat çeken Sarı, bunlardan 38'ine kapatma/durdurma işlemi uygulandığını vurguladı. Çevre Kanunu'na...