20 / 05 / 2024

Çekmeköy riskli bina

Çekmeköy riskli bina

İstanbul'un Çekmeköy ilçesindeki deprem riski altında bulunan binalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Çekmeköy'deki bazı riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Alemdağ, Merkez ve Çevresi, Sultançiftliği, Hüseyinli, Sırapınar Köyleri, Ömerli, Batı Bölgesi, Koçullu, Doğu Bölgesi, Reşadiye, Taşdelen Mahalleleri Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Riskli bina hattı telefon numarası!

1999 yılından önce inşa edilen binalarda oturan vatandaşlar binalarının riskli olup olmadığını öğrenmek istiyor. Peki riskli bina nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina hattı telefon numarası...

Antalya Muratpaşa'daki 206 riskli bina tehlike saçıyor!

İzmir, depremde kaybettiği canlara ağlıyor. Antalya ise tedirgin ve risk altında. Muratpaşa ilçesinde son 2 yılda 206 riskli bina tespit edildi. Ancak hiç bir önlem alınmadan yaşam devam ediyor.

‘Sağlıklı evler’ konsepti DAP Çekmeköy ile başlayacak!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bana göre yüksek katlı bina devri bu salgınla beraber kapandı. Bu sadece Türkiye için değil, tüm dünya için geçerli. Hekimlerden oluşan bir ‘Sağlık Kurulu’ oluşturduk. Çekmeköy projemizi de bu kurulun önerileri etrafında şekillendirdik" dedi...

Çekmeköy'deki riskli binalarla ilgili 6 soru!

İstanbul'un Çekmeköy ilçesindeki deprem riski altında bulunan binalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türkiye’de riskli bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin, 5 yılda ise 1.5 milyon konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye’de artık riskli bina kalmayacak. 2023, 2053 hatta 2071’in Türkiye’si için canla başla çalışacağız” dedi.

Çanakkale'de 879 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Çanakkale İl Müdürü Ömer Bolat, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne dek 966 adet riskli bina tespit edildiğini söyledi.

Riskli bina yıkımında kiracılara resmi bildirim yapılmalı!

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında riskli bina yıkımında yıkılacak olan binada oturan kiracıya yapılacak bildirimle ilgili bilgi verdi.

Çekmeköy riskli bina Haberi

Çekmeköy riskli bina

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Çekmeköy ilçesindeki deprem riski altında bulunan binalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- Çekmeköy ilçesi deprem riski alanında yer alması dolayısıyla ilçede bulunan yapılarda deprem riski göz önünde bulunduruluyor.
2- Çekmeköy'de yıkılma tehlikesi olan kaç yapı bulunmaktadır? Bu yapılar kaç yılında yaptırılmıştır?
3- Çekmeköy'de yıkılma tehlikesi olan yapılar için önlem alındı mı? Alınan önlemler nedir= Önlem alınmadı ise neden?
4- Çekmeköy'de yıkılma tehlikesi olan binalarda yaşayan vatandaşlara bilgi verildi mi?
5- Çekmeköy ilçesindeki deprem riski bilindiği halde kaçak yapılaşmaya neden izin veriliyor?
6- Söz konusu kaçak yapılaşmalar arasında imar barışından yararlnanlar var...