07 / 05 / 2024

Çekmekule Seyir Tepesi ihale

Çekmekule Seyir Tepesi ihale

Henüz projelendirme aşamasında olan Çekmekule Seyir Tepesi'nde inşaat çalışmaları başlamadı. Deniz seviyesinden 270 metre yükseklikte tepede kurulacak olan Çekmekule'de sosyal tesisler de yer alacak.

Borsada bahar havası sona mı erdi? BIST 100 Endeksi 2023’de nasıl bir seyir izleyecek?

Borsa İstanbul bu haftaya güzel bir başlangıç yaptı ama geçen hafta yaşanan sert düşüşler akıllardan çıkmadı. Uzmanlar, bu düşüşlerin nedenlerini sorgularken, BIST 100 endeksinin önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Dolar kuru 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Dolar kuru uzun süredir yatay bir seyir izliyor. Dövize talebi frenlemek amacıyla uygulamaya konulan Kur Korumalı Mevduat hesabına ise eskisi kadar ilgi yok. Yüksek enflasyon nedeniyle alternatif yatırım arayışında olanların bir kısmı ise dövizde kalmaya devam ediyor. Peki, dolar 2023'de ne olur?

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikalarında sona gelindiğine yönelik olan beklentiler ile pozitif bir seyir izleniyor. İşte detaylar…

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikalarında sonuna yaklaşıldığı ile ilgili güçlenen beklentiler ile pozitif bir seyir izleniyor. İşte detaylar…

Altın, gümüş, petrol, buğday fiyatlarında son dakika! Emtia piyasasında pozitif seyir başladı mı?

Emtia piyasasında geçtiğimiz hafta enflasyon ve resesyon endişelerine karşın risk algısının biraz yumuşamasıyla pozitif bir seyir kaydedildi. Geçtiğimiz hafta Brent petrol yüzde 15, kurşun yüzde 10,6, alüminyum yüzde 7,5, şeker yüzde 5,7 yükseldi. İşte emtia piyasasındaki son durum...

Dolarda tarihi zirveye yakın yatay seyir! Her şey olabilir, gardınızı alın! Şimdi bakın, pişman olmayın!

Dolar 18.40'lık tarihi zirvesine yakın yatay bir seyir takip ediyor! Analistler, art arda açıkladı. Her şey olabilir, gardınızı alın! Şimdi bakın, pişman olmayın! İşte detaylar...

İstanbul Havalimanı seyir terası başvuruları başlıyor! İstanbul Havalimanı seyir terasına nasıl çıkılır?

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, geçen sene açılışı gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk resmi spotter (seyir terası) alanını kullanmak isteyenler için başvuruları başlattı. İstanbul Havalimanı seyir terası başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar...

Döviz piyasasında sakin seyir görülüyor!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 2022 yılının ilk toplantısında faizi sabit tuttu, ardından döviz piyasasında sakin seyir görülüyor...

İstanbul Seyir Terası Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Ticaret  Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Seyir Terası Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Ticaret  Anonim Şirketi  Üsküdar’da   50 bin TL sermaye bedeli ile Emaar Libadiye Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak isimlendirilen ormanlık alanın "yapılaşmaya" açılmasına tepki gösterdi.

Osmaniye'ye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi yapılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tüysüz Belde’sinde yapımına başlanan Osmaniye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arazisinde incelemelerde bulundu. 

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Çekmekule Seyir Tepesi ihale Haberi

Çekmekule Seyir Tepesi ihale

Çekmeköy Merkez Mahallesi'nde inşa edilecek Seyir Tepesi'yle ilgili Çekmeköy Belediyesi'nden aldığımız son bilgilere göre projede henüz projelendirme çalışmaları devam ediyor. Üçüncü Çamlıca Tepesi olarak ifade edilen Çekmeköy Seyir Tepesi; Çekmekule olarak da anılıyor. 



Deniz seviyesinden 270 metre yüksekliğindeki tepede yapılacak olan Çekmekule projesi 7'den 70'e tüm vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde inşa edilecek. 




Çekmeköy Seyir Tepesi içinde park ve yeşil alanlar, hobi bahçeleri, tematik yürüyüş parkurları, tenis kortu, bisiklet parkuru, biyolojik gölet, futbol ve basketbol sahası bulunacak. Çekmekkule;  2014 Mart'ta Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın açıkladığı projeler arasında yer alıyordu. 


Kübra...