05 / 05 / 2024

Çelik sektörü aylık ihracatı

Çelik sektörü aylık ihracatı

Çelik sektörü dokuz aylık ihracatı 10 milyar 110 milyon dolar oldu. Çelik ihracatı dokuz aylık dönemini geçen yıla göre miktar bazında yüzde 4,5, değer bazında ise yüzde 3,3’lük gerileme ile tamamladı.

Çelik sektörü enerjisinin yüzde 25’ini yenilebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor!

Türk demir-çelik sektörü, bu hedefe katkı koyacak olan AB destekli Karbon Yönetimi İçin Kümeler Arası İş Birliği Projesi başlatıldı.

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Bankacılık sektörü net kârı 144.7 milyar TL oldu!

Bankacılık sektörünün Nisan ayındaki toplam kârı Nisan'da yıllık yüzde 10,5 arttı. 4 aylık dönemde ise artış yüzde 47,4 oldu.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik sektörü aylık ihracatı Haberi

Çelik sektörü aylık ihracatı

Türk çelik sektörünün önemli ihracat pazarlarında süren siyasi dalgalanmaların, haksız yere açılan anti-damping ve koruma önlemi soruşturmalarının, bazı ülkelerin Türkiye’nin ihracat pazarlarına yaptığı dampingli ürün ticaretinin, sektörün ihracatı üzerindeki olumsuz etkileri sürüyor. Ancak kayıplarını en aza indirmek için çalışan çelik sektörü, yılın son çeyreğine girerken olumlu sinyaller almaya başladı. Çelik ihracatı dokuz aylık dönemini geçen yıla göre miktar bazında yüzde 4,5, değer bazında ise yüzde 3,3’lük gerileme ile tamamladı. Eylül ayında ise çelik ihracatında geçen yılın aynı ayına oranla miktarda yüzde 8, değerde yüzde 7 artış kaydedildi. 

Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı Ocak-Eylül dönemi verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,3 azalış ile 10 milyar 110 milyon dolar, miktar bazında ise...