04 / 05 / 2024

çelik yapılar değeri arttırıyormu

çelik yapılar değeri arttırıyormu

Habertürk gazetesi köşe yazarı Mimar Esin Tümer bugün ki köşe yazısında çelik yapılarda milimetrekarenin değeri konuşulur başlığına yer veriyor. İşte Esin Tümer 'in köşe yazısı;

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'nın değeri 16 milyar 378 milyon TL oldu: 6 ayda 3.7 milyar TL değerlendi!

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'nın 6 ayda 3 milyar 790 milyon 483 bin TL değerlendi. İşte Sur Tatil Evleri ile ilgili detaylar ve projenin piyasa değeri...

Deprem sonrası çelik yapılara ilgi arttı!

Gelişmiş ülkelerde birincil tercih olan ve geniş kullanım alanlarına sahip çelik yapılar depremden sonra Türkiye’de de oldukça rağbet görmeye başladı. 

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

Depreme karşı güvenli mekanlar için çelik yapı şart!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek yaptığı açıklamada geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı daha hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk sarabileceğini söyledi.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

Deprem ülkesi olan Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle bu gerçekle tekrardan yüzleşti. Uzman isimlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan çelik yapıları önerdi.

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Çelik ev nedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler?

Son zamanlarda oldukça popüler olan çelik ev teriminin anlamı ve özellikleri merak ediliyor. Peki, Çelik ev vedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler? İşte detaylar...

İktidar ve BİM arasındaki kavga borsaya yansıdı, hisseler çakıldı, piyasa değeri eridi

Borsa İstanbul'da işlem gören BİM hisseleri yüzde 6'dan fazla düyerken şirketin piyasa değeri de büyük bir erime yaşandı. BİM'in patronunun iktidar paydaşlarıyla yaşadığı tartışma sonrasında sosyal medyada da boykot çağrıları yapılmıştı.

Herkes doları biliyor ama o para biriminin değeri dudak uçuklattı! Yatırımcılar koşun olay var

Ülkemizde daha çok dolar ve euro bazlı yatırım yapılırken, şu anda TL karşısında 17,4624 TL'den işlem gören İsviçre Frangının değeri dudak uçuklattı.

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurten Turan tarafından kuruldu.

Dap Yapı Ormanköy Çekmeköy projesinin değeri belli oldu!

Dap Yapı Ormanköy Çekmeköy projesinin mevcut durum değeri 890 milyon 404 bin TL, projenin mevcut durumuyla Emlak Konut GYO A.Ş. payına düşen değeri 421 milyon 380 bin 100 TL, projenin tamamlanması durumundaki bugünkü değeri 1 milyar 613 milyon 825 bin 803 TL oldu. 

çelik yapılar değeri arttırıyormu Haberi

çelik yapılar değeri arttırıyormu

İstanbul'da Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli bölgelerinde metrekare satış bedelleri o denli yükseldi ki artık metrekare değil milimetrekareler ile konuşmak zamanı. Kent merkezlerinde hem yerden kazanmak adına hem de depreme karşı avantajları ile bilinen 'çelik binalar' inşa etmek oldukça önemli bir alternatif halini alıyor. 


Taşıyıcı sistemi çelik olan binalar, geleneksel betonarme taşıyıcılı binalardan daha iyi, daha dayanıklı ve güvenlidir gibi karşılaştırmalar yapmak büyük hata. Ancak her iki sistemin de avantajlı ve dezavantajlı yönleri iyi tanımlanabilir ise doğru mühendislik kararları ile binalarımızı üretebilir, daha kaliteli yapı stoku elde edebiliriz. Son yıllarda kent merkezinde özellikle 'yerinde dönüşüm' dediğimiz sınırlı kent parçalarında metrekarelerin değil artık milimetrekarelerin önemi büyük. Hem yer hem zaman hem de deprem karşısındaki davranışı, çeliğin avantajları içinde sayılabilecek bazı önemli özellikler. 


Çelik binalarda,...