28 / 04 / 2024

Cemil Ünal kentsel dönüşüm açıklaması

Cemil Ünal kentsel dönüşüm açıklaması

Yol- İş No'lu Şube Başkanı Cemil Ünal Türkiye deprem riski haritasının 1998 yılındaki yenilenmesinde Antalya'nın 4'üncü seviyeden 2'inci seviyeye çıkartıldığını hatırlatarak Antalya'da kentsel dönüşüm bir an önce başlamalı dedi...

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Kentsel Life İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kentsel Life İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hamza Ünal tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşümde bir ilk!

İzmir Karşıyaka'da devam eden kentsel dönüşüm projelerine yönelik açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı, Cemil Tugay, çalışmalarda bir ilke imza atıldığını söyledi.

İzmir'de kentsel dönüşüm yine gündemde!

Palandöken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, İzmir'in deprem gerçeğinin bilincinde hareket ederek, kentsel dönüşüm konusunda hız kazanılması gerektiğini söyledi.

Binali Ünal: İzmir'in yüzde 85'inde kentsel dönüşüm olmalı!

Palandöken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi...

Zkdm Zekdaş Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Mühendislik Şirketi kuruldu!

Zkdm Zekdaş Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Mühendislik Şirketi bugün Zeytinburnu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Coşkun Budak, Erdal Mandalı ve Mahmut Şengül ortaklığında kuruldu.

Ayhan Önal: Gökdelenle kentsel dönüşüm olmaz!

MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal, Bursa Büyğkşehir Belediyesi'nin çalışmalarını destekleri. Önal "Gökdelenle kentsel dönüşüm olmaz" dedi.

Kentsel dönüşümle şehirlerimizi güzelleştirebiliriz!

Feyyaz Ünal, EBSO Şubat ayı olağan meclis toplantısında gerçekleştirdiği sunumda kentsel dönüşümün önemine ve işleyişte dikkat edilmesi gereken konulara değinirken Türkiye’de ve İzmir’de kentsel dönüşümün geldiği noktaya dikkat çekti.

Cemil Aydın'dan Osmangazi'deki dönüşüme tepki!

MHP Bursa Osmangazi Grup Sözcüsü Cemil Aydın, "Bursa Büyükşehir'in, Osmangazi Belediyesini yok sayarak kentsel dönüşümü Akpınar mahallesinden başlatıyorum demesini yerinde bir söylem olarak görmüyor, Osmangazi Belediye Başkanlığının ve meclis grubununda sessiz kalmasını tasvip etmiyoruz" dedi.

Gayrimenkul sertifikası modeli kentsel dönüşüme yarayacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, Hükümetin eylem planında yer alan modelin doğru uygulanması durumunda özellikle “kentsel dönüşüm” projelerinde çok yararlı olacağını bildirdi.

Ünal Baysan, Çorlu'daki yapı firmalarıyla bir araya geldi!

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; yapılan toplantıda imar planları, yeni yerleşim alanları, kentsel dönüşüm, nüfus artışı, göçün kentleşmeye etkileri konularında, yapı sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.

Muğla'da kentsel tasarım proje çalışmaları başladı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ayşe Ünal, Şube Müdürleri, 13 ilçe belediyesi yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen kentsel tasarım proje çalıştayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı

Kentsel dönüşümde estetik korunmalı!

Hem Türkiye genelinde, hem Bursa'da süratle kentsel dönüşüme gidildiğini hatırlatan İnallar Hayat Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnal, "kentsel dönüşümde estetikten de vazgeçilmemeli." dedi.

Cemil Ünal kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Cemil Ünal kentsel dönüşüm açıklaması


Eski yapılar yıkılmalı Türkiye deprem riski haritasının 1998 yılındaki yenilenmesinde Antalya'nın 4'üncü seviyeden 2'inci seviyeye çıkartıldığını hatırlatan Cemil Ünal, "Antalya'daki eski yapıların bir an önce düzeltilmesi gerekir, kentsel dönüşüm Antalya'nın yıpranmış, eskimiş gecekondu alanlarında tarihi dokuya zarar vermeden Antalya'nın bütününü düşünerek yapılmalı. Kentsel dönüşüm gayrimenkul geliştirme değil, kentsel dönüşümün kentin dokusun bozan sorunların giderilmesi mantığıyla yapılması gerekir" dedi. 


Ranta dönük olmamalı 


Kentsel dönüşümün ranta dönük olmaması gerektiğini anlatan Ünal, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) kentsel dönüşümün temel ilkelerini önemsiyoruz. Ranta, kara, talana odaklı kentsel dönüşüm anlayışının karşısına bilimsel bir yaklaşım ile oluşturulmuş sağlıklı yaşanabilir bir kentsel çevreyi koyan ilkelerle kentsel dönüşüm yapılmalı "diye konuştu. Ünal, işlerinin yol açmak olduğunu anlatarak "Yolların yapını, ıslah, onarım ve bakımına biz bakıyoruz. Kentsel...