19 / 05 / 2024

cengiz aytmatov ev rusya

cengiz aytmatov ev rusya

Moskova Mahkemesi, mirasçıları arasında çıkan kavga sonucunda Cengiz Aytmatov’a sağlığında verilen evin Rusya yönetimine iade edilmesine karar verdi. n Aytmatov 2008 yılında Almanya'da böbrek yetmezliği sebebiyle vefat etmişti

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Antalya Büyükşehir'den evi yanan aileye prefabrik ev!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş İlçesi Yeşilköy Mahallesi’nde önceki gün çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen Cengiz ailesine prefabrik ev ve eşya yardımı yaptı.

İspanyol gazeteciden Cengiz Ünder'e ev sözü!

Ünlü İspanyol gazeteci Tomas Roncero, Real Madrid maçı öncesi oynadığı son 3 karşılaşmada Roma'da geceye damga vuran isim Cengiz Ünder'e ev alacağını söyledi.

Maltepe'ye 15 Temmuz Parkı geliyor!

Maltepe Belediyesi, Türk dünyasının ünlü yazarlarından Cengiz Aytmatov’un ismini bir parka vermeye hazırlanırken, yeni Kaymakamlık binasının önündeki alana, “15 Temmuz Parkı” isminin verilmesini gündemine aldı.

Cengiz Sarıbay, İzmit'teki dayanıksız binalara karşı uyardı!

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 Ağustos depremi sonrası hasarlı evler konusuna dikkat çeken Sarıbay, "İzmit'te 3.500'e yakın mezar ev bulunuyor" açıklaması yaptı.

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin altıncısı gerçekleşti!

TOKİ tarafından düzenlenen “Ev ve Şehir Seminerleri”nin altıncısı Prof. Dr. Cengiz Eruzun’un katılımıyla gerçekleşti. Eruzun, Anadolu’nun geleneksel iskân anlayışının Türklerin gelişi ile farklı bir boyut kazandığını anlattı.

Seyfi Dursunoğlu yardımcısına ev ve arsa aldı!

Cengiz Semercioğlu Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan köşe yazısında Seyfi Dursunoğlu'nun 16 yıldır yanında çalışan yardımcısına bir otomobil (hem de cip), bir ev ve bir de arsa aldığını söyledi.

Özkan Uğur neden Londra'da ev aldı?

Hürriyet gazetesi Kelebek eki bugün ki köşe yazısında Cengiz Semercioğlu Özkan Uğur'un Londra'da aldığı ev konusuna değiniyor. Özkan Uğur'un neden Londra'dan ev tercih ettiğini açıklayan Semercioğlu'nun işte bugün ki köşe yazısı...

Cengiz Aytmatov anıtı açıldı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Batıkent'te bir caddeye Kırgız Yazar olan Cengiz Aytmatov'un adının verilmesi ve de anıtının açılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Gençlerden kentsel dönüşüm çalışmaları!

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na yerleşkesi Urla'da bulunan İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Onur Bayram ve Çağla Boztepe "Toplumun kentsel dönüşüm algısı" konulu proje ile katılıyor...

Rusya Aytmatov'a verdiği evi geri aldı!

Moskova Mahkemesi, mirasçıları arasında çıkan kavga sonucunda Cengiz Aytmatov’a sağlığında verilen evin Rusya yönetimine iade edilmesine karar verdi. n Aytmatov 2008 yılında Almanya'da böbrek yetmezliği sebebiyle vefat etmişti

Cengiz Aymatov'un heykeli Bişkek'te dikildi!

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un heykeli törenle açıldı. Açılışı  Cumhurbaşkanı Otunbayeva, Meclis Başkanı Keldibekov, Başbakan Atambayev ve Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Narışkin gerçekleştirdi

HSBC'den "Dayalı döşeli ev kredisi"

HSBC, "Dayalı Döşeli Ev Kredisi" kampanyasıyla konut kredisi kullanan müşterilerine LCD TV hediye ediyor

cengiz aytmatov ev rusya Haberi

cengiz aytmatov ev rusya


Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'a sağlığında Rusya tarafından verilen ev ölümünden sonra geri alındı. Aytmatov'un ölümünden sonra mirasçılarına kalan Moskova yakınlarındaki Peredelkino Kasabası'ndaki yazlık ev, mahkeme kararı ile yeniden devlete iade edildi.


Rusya Federal Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, Uluslararası Edebiyat Kurumu'nda kayıtlı olan Aytmatov'un evinde yazarın oğlu Sanjar Aytmatov'un yaşadığı öne sürüldü. Mirasın dağıtımında çıkan sorunlar nedeni ile mahkemeye taşınan tartışmalar sonunda yazarın sağlığında oturduğu evine böylece nokta kondu.

Diğer yandan, söz konusu  tartışmalı evin yazarın hayatı ve eserlerini yansıtan bir müze olarak açılması gündeme alındı. Aytmatov, Peredelkino Kasabası'ndaki evinde 1988 ile 2008 yılları arasında belli dönemlerde kaldığı belirtilirken bazı eserlerini de bu evin bahçesinde kaleme aldığı öne sürülüyor.


Kırgızistan'ın Talas Eyaletinde 1928 yılında dünyaya gelen Aytmatov 2008 yılında Almanya'da böbrek...