23 / 07 / 2024

Çeşm-i Bülbül ne demek

Çeşm-i Bülbül ne demek

Mavi ve beyaz çizgilerin raks ederek bülbül gözüne ulaşmasını anlatan bir sanat eseridir çeşmibülbül… Osmanlı cam sanatını doruk noktasına taşıyan çeşmibülbül, bugün de usta ellerde hayat buluyor.

Şartlı sağlık yardımı nedir ve nasıl alınır? 

Şartlı sağlık yardımı, ekonomik güçlük içerisinde olan haneler için bir uygulanan bir yardım programıdır. Bu kapsamda, şartlı sağlık yardımı ile ilişkin detayların ne olduğu ve bu yardım için nasıl başvuru yapılacağı vatandaşlar arasında merak ediliyor.

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Sağlık çalışanları 1-2 Ağustos’ta iş bırakacak!

Bugünkü enflasyonist ortamda ücretlere yapılan zamların geçimlerini sağlamaya yetmediğinden yakınan hekimler ve sağlık çalışanları iki gün iş bırakacak. SABİM Başkanı Akarken, vatandaşların nitelikli sağlık hizmetini almasını istediklerini belirterek vatandaşları desteğe çağırdı.

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Ölüm aylığı alanları üzecek gelişme: Bazı şartlarda paranız kesilebilir! İşte detaylar...

Ölüm aylığı alanların haklarını kaybetmemesi için dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Akşam gazetesinden Okan Güray Bülbül dikkat edilmesi gereken konuları köşesine taşıdı. İşte detaylar...

Yekfa Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Yekfa Yapı Limited Şirketi Sultanbeyli'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Sezer, Enes Sezer ve M.Fetullah Bülbül ortaklığında kuruldu.

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?

2023 yılı bekçi alımı için müjdeler peş peşe geldi! Resmen açıklanan bu tarihleri aman kaçırmayın! 

2023 yılı bekçi alımı için müjdeler peş peşe geldi... Resmen açıklanan bu tarihleri aman kaçırmayın...

Sosyal yardım ödemelerinde büyük sürpriz! Yaşlı aylığı, engelli aylığı, Evde bakım parası, SED desteği.. Hepsi zamlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal yardım ödemelerinde büyük sürpriz! Yaşlı aylığı, engelli aylığı, Evde bakım parası, SED desteği.. Hepsi zamlandı!

Çiftçilere 3 yeni kredi müjdesi peş peşe duyuruldu! Çiftçi Destek Kredisi limiti ne kadar? Hemen detaylara bakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin yüzünü güldürecek müjdeleri peş peşe açıkladı. Çiftçi Destek Kredisi limiti ne kadar? Hemen detaylara bakın!

Ocak 2023 Aile Destek Programı için son dakika müjdesi geldi! Hesaplara peş peşe 1250 TL yatırılıyor! Aman kaçırmayın!

Ocak 2023 Aile Destek Programı için son dakika müjdesi geldi! Hesaplara resmen peş peşe 1250 TL yatırılıyor... Aman kaçırmayın...

9,92 TL'den 14,35 TL'ye yükselen gümüş için akıl almaz açıklama! Altından da fazla kazandıracak! Koşun hemen!

Gümüş fiyatları 2022 yılının başlarında 9,92 TL'den işlem görürken sene sonunda 14,53 TL'ye yükseldi. Altın ve Piyasa Uzamanı İslam Memiş, gümüş fiyatlarının 2023 yılında da yükselmeye devam edeceği ve altından daha fazla kazandıracağı açıklandı.

Çeşm-i Bülbül ne demek Haberi

Çeşm-i Bülbül ne demek

Bundan 200 yıl kadar önce, Osmanlı cam sanayisini geliştirme arayışlarının sonucunda doğdu çeşmibülbül. Ve Osmanlı cam sanatının zirvesine yerleşti. Camın albenisini uç noktaya taşıyan bu tasarım, günümüzde de hayranlık uyandırıyor. O albeni, birbirini ahenkle takip eden mavi beyaz çizgilerin cama ustalıkla yerleştirilmesinde gizli. Bir noktadan çıkan iki renkte çubuk, helezonlar çizerek döner. Ama birbirinden ayrılmaz iki çubuk. Birbirine paralel olarak, ahenkle yol alır. Sanki dans eder gibi takip eder biri diğerini. Dikkatli baktığınızda, iç içe geçmiş mavi beyaz çubukların dansını görürsünüz. Paralel iki çizgi, sürahinin altına doğru, daralan halkalar halinde iner ve sürahinin altında noktaya dönüşür. İşte bu nokta, bülbülün gözüne benzetilirdi ve eser adını buradan alıyordu.


Çeşmibülbülün isimlendirilmesinde, büyük ustalık gerektiren yapım tekniğinin de rol oynadığı düşünülüyor. Çeşmibülbül yapımı,...