19 / 05 / 2024

Çeşme planları

Çeşme planları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, turizm merkezi ilan edilen Altınkum planlarının hazırlandığını ve haftaya Çeşme Belediyesi'ne gönderileceğini müjdeledi

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Şerdil Dara Odabaşı: Söğütlüçeşme YHT Garı projesine yine itiraz edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy’deki “Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Garı” projesi planları için İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararını üst mahkeme kaldırdı...

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Çeşme'de Akarca planı askıya çıkarıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Musalla Mahallesi, Akarca bölgesinin revize edilen 1/1000 ölçekli imar planları, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.

Çeşme Folkart Fenerburnu fiyat listesi!

Çeşme Folkart Fenerburnu fiyat listesi dairelerin konum ve planlarına göre değişiyor. Teslimlerin 2017 yılı içerisinde gerçekleşeceği proje İzmir Çeşme'de inşa ediliyor.

Çeşme Altınkum imar planı yeniden askıda!

İzmir Çeşme'ye bağlı Altınkum Turizm Merkezi’ne ait Koruma Amaçlı İmar Planları ve Plan Açıklama Raporu, 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği yeniden askıya çıkarıldı...

Cennetçeşme dönüşümle değerlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karabağlar Cennetçeşme'de 540 hektarlık alanın kentsel dönüşüm planlarını onaylaması bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Mahalleliler, "Dönüşüm bir an önce başlasın" dedi

Karabağlar Cennetçeşme Mahallesi'nde dönüşüm anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın planlarını onayladığı Karabağlar'daki Cennetçeşme Mahallesi'ne giderek dönüşümü anlatan Delican, "gasp yasası" söyleminin kara propaganda olduğunu belirtti.

Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi onaylandı!

Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 108 hektarlık ilk etabının imar planları onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan planlarının müjdesini AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican verdi.

İzmir Cennetçeşme kentsel dönüşüm planları onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar Cennetçeşme'de 108 hektarlık alanda kentsel dönüşüm planlarını onayladı. Bölgeye 1 milyar liralık yatırımla 4 bin konut yapılacak. Konutlar 1.5 yılda tamamlanıp teslim edilecek

Çeşme planları Haberi

Çeşme planları


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Çeşme'de turizm merkezi olarak planlanan Altınkum bölgesi planlarının hazırlandığını ve önümüzdeki hafta askıya çıkarılması üzerine Çeşme Belediyesi'ne göndereceklerini açıkladı. 

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu, geçtiğimiz günlerde turizmin merkezi ilan edilen Çaşma Altınkum'un çevre düzenleme planlarının hazırlanmayışına isyan etmişti. Başkan Tütüncüoğlu, "Planlar 6-7 yıldır hazırlanmıyor. Katar'dan bir milyar dolarlık, Dubai'den ise 500 milyon dolarlık turistik tesis yatırımı yapmak isteyen yabancı gruplar belediyeye başvuruda bulundu ama planlar olmadığı için yatırımcıyı kaçırıyoruz. Turizm Bakanlığı'na da bu sıkıntımızı tekrar tekrar ilettik, fakat hala bir sonuç alamadık. Bir an önce bu bölgelerin 25 binlik, 5 binlik ve binlik planlarının çıkarılarak bize gönderilmesini bekliyoruz" diye tepkisini dile getirmişti.


Bakanlığa devir yapıldı


Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve işletmeler Genel Müdür Vekili Adnan...