27 / 07 / 2024

çeşme su parkı

çeşme su parkı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, yapımı devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük su parklarından biri olacak olan Tetusa Oasis Aqupark'ın temmuz ayı içerisinde hizmete açılmasının hedeflendiği bildirildi.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çeşme Alaçatı Port'ta son durum ne?

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri, Çeşme’de hayata geçirilen Alaçatı Port’ta kaçak yapılaşma olduğunu ileri sürdü. Sulak alanda, 24 adet lüks villa inşaatına başlandığı ve su kotu derinleştirilerek kanal açıldığı ifade edilerek, yasa dışı faaliyete girişildiği belirtildi. 

Çeşme'de toplu konut talebi arttı!

İzmir'i derin yaralayan deprem sonrasında Çeşme'de toplu konut talebinde ciddi artış oldu.  Ar-Su Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aktaş, yeni bir alan üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Zeytinburnu Kazlıçeşme'de 9 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul Anadolu Satış Memurluğu, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de mitingi alanı ile miting meydanının etrafında fiilen park olarak kullanılan alanı icradan satıyor. Gayrimenkulün  satış bedeli 9 milyon 23 bin TL olarak belirlendi.

Çeşme Projesi için kamulaştırılan araziler TBMM gündeminde!

Bakanlığın 9 Mart 2020 tarihinde açıkladığı Çeşme Projesi kapsamında kamulaştırılan arazilere ve projenin su ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çamçeşme Parkı hizmete girdi!

Pendik Belediyesi tarafından Metro istasyonu çalışmaları nedeni ile kapatılan Çamçeşme Parkı yeniden düzenlendi. Park hizmete açıldı...

Kındılçeşme kamp alanı kullanıma kapatıldı!

Antalya Kemer’deki Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan 1’inci derece doğal sit alanı Kındılçeşme’nin statüsü ‘kamp alanı’ olarak değiştirildi. Kamp alanı yüksek duvarlarla çevrilerek halkın kullanımına kapatıldı.

Çeşme'deki Balıklı Köşk dikkatleri üzerine çekiyor!

Çeşme'de evinin bahçesini 50 metre uzunluğundaki deniz akvaryumu ile çeviren iş adamı Mehmet Ali Gökçeoğlu, buradaki balıkları yaşatmak için 10 yıldır kanallarla denizden su getiriyor.

Çeşme Karareis Barajı 2017'de tamamlanacak!

İzmir Çeşme'de, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Karareis Barajı'nın 2017'nin sonunda tamamlanması planlanıyor. Barajın 35 milyon TL'ye mal olacağı bildirildi.

İzmit Bağçeşme'deki çocuk parkı hizmete açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından İzmit Bağçeşme çocuk parkı ve yürüyüş yolu çalışması tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı.

çeşme su parkı Haberi

çeşme su parkı

Geçen 5 Nisan tarihinde yapımına başlanan ve 60 bin 900 metrekarelik alanda yapımı süren Tetusa Oasis Aquapark'ta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, çeşitli ziyaretçi tipi ve yaş grupları hedef alınarak tasarlanan su parkının, heyecan oyunlarını da içeren çeşitli aktiviteler ile tüm aile bireylerine hizmet vermesinin planlandığını söyledi. 


Çeşme Belediyesi'nin de ortak olduğu TETUSA Özel Sağlık Hizmetleri Termal Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapımı süren Tetusa Oasis Aquapark'ın dışında, 27 bin metrekarelik alana Termal Kür Merkezi ve 6 bin 700 metrekarelik alana da Yaşlı Bakım Evi yapılacağını açıklayan CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Türkiye'nin en büyük auaparkını inşa ediyoruz. Hem alan olarak hem de montajı süren oyun grupları ile Türkiye'de tek olacak. Şu anda Türkiye'de ve dünyada...