28 / 07 / 2024

ÇETKODER konut alınırken dikkat edilecek noktalar

ÇETKODER konut alınırken dikkat edilecek noktalar

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Tüketicilerin maket üzerinden ve proje üzerinden emlak (konut- işyeri) almamaları, alırken çok dikkatli olmaları uyarısını yaptı..

Ünlü analist yatırım amaçlı konut alım zamanını açıkladı!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler konut almak için doğru zamanı araştırırken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yatırım amaçlı konut alım zamanını açıkladı.

Konutta en çok kazandıran şehirler belli oldu!

Mart verileri kapsamında  ülke genelinde birçok şehirde senelik oranda konut fiyat artış rakamları, TÜFE’nin altında kalarak, reel anlamda alıcılarına da kaybettirdi. Oturum amaçlı konut alınırken TÜFE’ye karşı kazandıran ve kaybettiren şehirler hangileri?

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

6 Şubat tarihinde 11 şehri etkileyen depremin ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...

Kadınlar konut alımında 8 yılın rekorunu kırdı!

Konut satışlarının cinsiyete göre dağılımı değerlendirildiğinde, 2014-2021 döneminde seneler itibarıyla kadınların satın aldığı konut sayısında yaşanan yükseliş ön plana çıktı. Kadınlar, 2014 yılında 343 bin 209 konut satın alırken bu sayı 2021'de 506 bin 495 oldu.

Konut kredisi alınırken hangi belgeler isteniyor?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yardımına koşan konut kredisi için bir takım şartlar bulunuyor. Peki konut kredisi alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

ÇETKODER konut alınırken dikkat edilecek noktalar Haberi

ÇETKODER konut alınırken dikkat edilecek noktalar

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Başkanı Mustafa Göktaş, "Son zamanlarda artan emlak satış ilanları, tanıtımları. bu husustaki kampanyalar dikkat çekici olduğu kadar ürkütücü boyut aldı. 


Tüketicilerimiz çok dikkatli olsunlar. Ev yâda iş yeri alırken (Kısacası emlak- gayrimenkul) eğer yatırım amaçlı alıyorlar ise farklı düşünecekler. ihtiyaca binaen oturmak amaçlı alıyorlar ise o zaman farklı düşünecek ve davranacaklar. Her halükarda da çok dikkatli olmak zorundalar. 

Gayrimenkul almak kolay bir olay değildir. Bilinmeyen, tanınmayan, geçmişi ve mazisi karanlık olan kişi ve kuruluşlara yönelmesinler. Zarar eden çile çeken kendileri olurlar" dedi.


SATIŞ SÖZLEŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ

 ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Şimdilerde moda Proje yâda maket üzerinden satışlara yöneldi. Çok cazip fiyat ve kampanyalarla tüketicilerin karşısına çıkıyorlar. Projeyi yapan firma kim olursa olsun iyi araştırılması ve...