07 / 05 / 2024

Çevre Bakanlığı mesleki hizmet çalışmaları

Çevre Bakanlığı mesleki hizmet çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlığın mesleki hizmetler alanında yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mesleki hizmet çalışmaları devam ediyor!

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 17 atama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Yardımcılığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başmüfettişlikleri atamaları gerçekleştirildi.

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda Otopark Yönetmeliği'nin 31 Mart'ta yürürlüğe girmesi için öneride bulundu. 

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

Ortahisar Belediyesi kentsel dönüşüme giriyor!

Ortahisar Belediyesi'ne devredilecek, sonrasında Çevre Bakanlığının da desteği ile yeni dönüşüm projelerine başlanacak.

Danıştay ÇED raporlarının süresiz ilan edilmesi gerektiğine karar verdi!

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

Metruk binalara sıkı takip!

İçişleri ve Çevre Bakanlıkları uyuşturucu bağımlılarının kullandığı metruk binalar için çalışmalara başladı. Belediye başkanlarını bu konuda uyaran Bakan Soylu, metruk binaların tespit etmelerini istedi.

Yeni otopark yönetmeliği taslağı hazırlandı!

Çevre Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği taslağı tamamlandı. Yeni yönetmeliğe göre, her daireye bir otopark zorunlu hale gelecek.

Sabah Gazetesi'nin Sancaktepe'deki arsası için imar değişikliği!

Çevre Bakanlığı Sabah gazetesine ait tesislerin bulunduğu Sancaktepe'deki araziye ilişkin imar değişikliği yaptı.

Bakanlık'tan Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması!

Çevre Bakanlığı, Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması başlatacak. SÇD çalışmasıyla enerjiden tarıma, ormancılıktan turizm ve ulaştırmaya kadar birçok alanda yürütülecek projeler, ilk aşamadan itibaren "çevreye duyarlı" bir şekilde hayata geçirilecek.

Çevre Bakanlığı mesleki hizmet çalışmaları Haberi

Çevre Bakanlığı mesleki hizmet çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlığın mesleki hizmetler alanında yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi verdi.


Bakan Güllüce,  sürdürülebilir yeşil binalar ile sürdürülebilir yerleşmelerin değerlendirme ve belgelendirmesine yönelik yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini bu sayede binaların doğal kaynakları ve enerjiyi verimli kullanarak çevresel etkilerinin azaltılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Bakan Güllüce, Enerji Kimlik Belgesinin (EKB) binaların enerji verimliliği açısından önemli olduğunu, 100 bin 520’sinin 2014 yılında olmak üzere toplam 241 bin 300 adet EKB düzenlendiğini söyledi.


Yapı ve yapılaşma standartlarına yönelik çalışmalar hakkında önemli bilgiler veren Bakan Güllüce şunları kaydetti: “Dış cephe iş iskeleleriyle ilgili yapılan düzenlemeyle; bina inşaatlarında kullanılacak ahşap, çelik ve alüminyum iş iskelelerinin hesap, proje ve detay çizimlerinin yapı ruhsatiyesi alabilmek için müracaat dilekçesi ekinde ilgili idareye sunulması mecburi kılınmıştır. İş iskelelerinin TSE...