28 / 04 / 2024

çevre denetim cezaları

çevre denetim cezaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevreyi kirletenlere göz açtırmadıklarını, denetimleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Bakan Bayraktar, “ Yılın ilk yarısında 18 bin çevre denetiminde 34 bin lira para ceza kesildi...

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Çevre cezaları yüzde 36,20 artırıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 2022 yılında çevreyi kirletenlere uygulanacak idari para cezaları yüzde 36,20 artırıldı.

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunun Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

Denetim varsa kalite de var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapı denetim kuruluşlarının denetimi altında inşa edilen Yapı Denetim Kanunu’na tabi yapılarda, taşıyıcı sistemi yönünden statik-betonarme projeleriyle uyumu konusunda yüzde 91’e ulaşan başarı sağlandığını açıkladı.

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşları İdari Para Cezaları Tebliğinde değişiklik!

Yapı Denetim Kuruluşları ile Laboratuvarların Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usul ve Esaslarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31180 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

264 yapı denetim kuruluşunun belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugüne kadar özel sektöre ait 62 bin 84 şantiyenin denetimini gerçekleştirdi, bunun sonucunda 264 yapı denetim kuruluşunun belgesi iptal edildi...

çevre denetim cezaları Haberi

çevre denetim cezaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevreyi kirletenlere göz açtırmadıklarını,  denetimleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Bakan Bayraktar, “ Yılın ilk yarısında  18 bin çevre  denetiminde 34  bin lira para ceza kesildi,   mevzuata aykırı hareket eden  77 tesisin ise   faaliyetin durduruldu” dedi.


Bakanlığının çevre faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan  Bakan Bayraktar , çevreyi kirletenlere karşı  mücadelenin hızla devam ettiğini,  denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.  Bu konuda 60 adet tam donanımlı denetim ve numune aracının  alındığını belirten Bakan Erdoğan Bayraktar 40 adet daha denetim ve numune aracı almayı planladıklarını ifade etti. Bakan Bayraktar yılın ilk yarısında 18 bin  denetim yapıldığını ve yapılan denetimler sonucunda, 77 tesisin faaliyetinin durdurulduğunu,   34 bin  lira idari para   cezası   uygulandığını vurguladı.


60 bin kişi istihdam edildi


Bin...