15 / 05 / 2024

çevre denetim cezasıları ne kadar

çevre denetim cezasıları ne kadar

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “ Yılın ilk çeyreğinde 13 bin 718 çevre denetiminde 506 işletmeye 20 milyon TL para cezası kesildi ” dedi...

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Günümüz dünyasında çevre bilincinin artması ile beraber, emlak alanında da  yeşil bina trendi hız kazandı. Buna göre, sürdürülebilir mimari ve çevre dostu yapılar geleceğin emlak piyasasının temel varlıkları olacak gibi gözüküyor. Yeni trendler ve haberin ayrıntıları...

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Sadece 325 bin TL'ye 2+1 ev fırsatı! 3+1'ler ise 417 bin TL'den başlıyor! İşte tek tek prefabrik ev fiyatları...

Prefabrik evler, modern inşaat teknolojileriyle üretilen, fabrikada önceden üretilmiş ve daha sonra montajı yapılan konutlardır. Depreme dayanıklı olmaları, enerji verimliliği sağlamaları ve çevre dostu yapılarıyla dikkat çekmektedir.

2+1, 3+1 ve 4+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evler ne kadar 2023? 3 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin dikkat çekici özellikleri arasında düşük maliyetleri, kısa kurulum süreleri ve çevre dostu yapıları bulunmaktadır. Bu nedenle, prefabrik ev fiyatları yakından takip edilmektedir. Peki, 2+1, 3+1, 4+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 3 Nisan 2023 fiyat listesi...

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Denetim varsa kalite de var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapı denetim kuruluşlarının denetimi altında inşa edilen Yapı Denetim Kanunu’na tabi yapılarda, taşıyıcı sistemi yönünden statik-betonarme projeleriyle uyumu konusunda yüzde 91’e ulaşan başarı sağlandığını açıkladı.

İzmir'deki 20 yıldan eski binalar dönüştürülmeli!

Yapı Denetim Kuruluşları İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akbaşak, 2000'den önce inşaat ruhsatı alınmış binalarda deprem sebebiyle risk olduğunu söyledi, bu tarihin bir milat olduğuna vurgu yaptı. Akbaşak, 20 yıldan daha eski binalar için kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

çevre denetim cezasıları ne kadar Haberi

çevre denetim cezasıları ne kadar

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Yılın ilk çeyreğinde 13 bin 718 çevre denetiminde 506 işletmeye 20 milyon TL para cezası kesildi” dedi.

Çevre denetimlerini sıklaştıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kirliliğe göz açtırmadı. Alo 181 Çağrı Merkezine 2014 Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında toplam 52 bin 77 çağrı geldi.

2014 yılının ilk 4 ayında 8 bin 483 denetim de bulunan Bakanlık, 2014 yılının ilk 4 ayında 13 bin 718 denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimler sonucunda kesilen ceza miktarını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıkladı. Bakan Güllüce, yaptığı açıklamada, “Yılın ilk çeyreğinde 13 bin 718 çevre denetiminde 506 işletmeye 20 milyon 549 bin 785 TL para cezası kesildi”  dedi. 

Bakan Güllüce, açıklamalarına şöyle devam etti: “Toprak kirliliğine yönelik yapılan 99 denetimde 37...