06 / 08 / 2024

Çevre mühendislerinin istihdamı

Çevre mühendislerinin istihdamı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çevre mühendislerinin istihdamına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Son dakika altın fiyatları! Geri sayım başladı! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 

Altın fiyatlarının yönünü etkileyecek kritik veri için geri sayım başladı. ABD tarım dışı istihdam verileri bugün saat 15:30'da açıklandı. Peki altın fiyatları güne nasıl başladı? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 5 Temmuz 2024 altın fiyatları.

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

ABD'de tarım dışı istihdamın artması piyasaları tedirgin etti!

ABD'de eylül ayı istihdam verilerindeki güçlü artış ekonomist beklentilerini ikiye katlarken piyasalarda endişe yarattı. Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, verinin ekonomi için iyi, piyasa ve Fed için kötü haber olduğunu söyledi.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle negatif seyrine devam ederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam raporunda!

Küresel piyasalar, Fed'in bu ayki toplantıda faiz artırmayabileceğine şeklindeki beklentilerin güçlenmesi ve ABD'de borç limiti krizinin aşılmasıyla pozitif seyrederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.

ABD İstihdamı nisanda beklentilerin üzerinde arttı, işsizlik oranı düştü!

Nisanda ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 253 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 seviyesinde sabit kaldı ve tarihi düşük seviyesine yakın seyretti.

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Aktarılan detaylara göre, küresel piyasalar, ABD'de bankacılık sektörüne ilişkin risklerle karışık bir seyir izlerken, bugün gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerinde...

''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

Altın fiyatları, ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından sonra düştü. Düşüş karşısında yatırımcılar altın alalım mı? sorusunua yanıt ararken ''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

Yapay zekada büyük hamle! Kasım ayından sonra resmen başladı

Silikon Vadisi'nin en büyük mühendislerinin çoğu yıllardır yapay zeka ürünleri üzerinde çalışıyor. Yarış, viral bir hit haline gelen üretken yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin OpenAI'nin Kasım ayında piyasaya sürülmesinden sonra resmen başladı.

Bakan Kurum duyurdu! 10 bin iş kapısı açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 10 bin mimar, mühendis istihdam edileceğini duyurdu. İşte detaylar!

Gümüş paldır küldür geliyor! Atak yapan gümüş 20 seviyesini geçti! Rekor geliyor

Gümüş fiyatları, cuma günü ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından sonra yükselmeye başladı. Ons altın 20 dolar seviyesini geçti ve yükselmeye devam ediyor. İşte son dakika gümüş fiyatları.

Gümüş fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı! Gümüş yatırımcısını zengin mi edecek? İşte 6 Kasım 2022 gümüş fiyatları!

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan gümüş fiyatları, geçtiğimiz günlerde açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinden sonra yükselmeye başladı. Gümüş fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı! Gümüş yatırımcısını zengin mi edecek? İşte 6 Kasım 2022 gümüş fiyatları...

Çevre mühendislerinin istihdamı Haberi

Çevre mühendislerinin istihdamı


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çevre mühendislerinin istihdamına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Gürer'in soruları


1. Ülkemizde halen kaç çevre mühendisi vardır? Kaçı çalışmakta, kaçı işsiz durumdadır?


2. Çevre mühendisi çalıştırmak zorunda bulunan kuruluşlar var mıdır?


3. Çevre mühendislerinin zorunlu üretim olan tüm işyerlerinde görev yapmalarına yönelik yasak bir düzenleme düşünülmekte...