14 / 05 / 2024

Çevre Otoyol içi 3. Bölge

Çevre Otoyol içi 3. Bölge

Ankara Çankaya İlçesi, Alacaatlı Mahallesi'nde Çevre Otoyol içi 3. Bölge Nazım İmar Planı R1 ve R2 arasında kalan alanın bir kısmına ait plan değişikliği bugün askıya çıktı...

Prof. Dr. Naci Görür o illeri işaret ederek üstüne basa basa uyardı: 'Bağırıyorum dikkat edin diye'

Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı televizyon programında Tunceli ve çevre iller için ciddi bir deprem uyarısında bulunarak ''Bağırıyorum dikkat edin diye'' ifadesini kullandı.

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

İstanbul'dan Ankara'ya ikinci otoyol: Orta Anadolu Otoyolu geliyor!

İstanbul-Ankara otoyolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle ikinci otoyol için çalışmalara başlandı. “Orta Anadolu Otoyolu” olarak yapılması planlanan yeni otoyol Sakarya’nın Akyazı ilçesiyle Ankara arasında inşa edilecek.

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde yaşanan iki deprem, birçok ilde de  hissedildi. Peki söz konusu bu deprem başka sarsıntıların habercisi mi? İşte merak edilen detaylar...

İki yeni otoyol için düğmeye basıldı! Bu illerde yaşayanlara müjde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), iki yeni otoyol için düğmeye bastı. Söz konusu ihaleler bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Mardin'de riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Mardin'in Artukulu ilçesinde yer alan ve çevre halkı için risk oluşturan Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu’nun yıkım işlemleri başladı. 

Ordu Belde Evleri'nin zemin katları neden yıkılmıyor?

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Belde Evleri’nin yıkılması için belediyeye çağrıda bulundu. Gönül, "2021 yılı yaz ayına yetişecek biçimde yeşil alan çalışması tamamlanmalı, geçmişte olduğu gibi mesire yeri ve semt spor alanları olmalıdır" dedi.

Kırklareli'nde 130 metruk binanın yıkımı başladı!

Kırklareli Valiliği'nce "Çevre seferberliği" kapsamında şehirde yer alan 130 metruk binanın yıkımı tamamlandı.

Malatya Kuzey Çevre Yolu için acele kamulaştırma kararı!

Malatya'da yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı neleri içeriyor?

Ankara ulaşım Ana Planı 2038 yapım süreci ne zaman başladı? Ankara ulaşım Ana Planı 2038 ile Ankara çevre yolunun  içi ve dışı diye kentin ikiye bölündüğü ve iki Ankara yaratılmaya çalışıldığı anlaşılıyor.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun 8'inci ihalesi yarın!

Aydın-Denizli Otoyolu için, yap işlet devret modelli dört ihale yapıldı. Dördü de iptal edildi. Bir ihale ise ertelendi. Önceki yıllarda da açılıp iptal edilmiş üç ihale bulunuyor. Yarın, otoyol için bir ihale daha gerçekleştirilecek...

Müteahhitler sürdürülebilir yeşil çatı sistemlerine yöneliyor!

Nüfus artışı, sanayileşme ve kentleşme ile birlikte çevre kirliliği de hızla artıyor ve kentsel sürdürülebilirlik kavramı da önem kazanıyor. Mimar Esra Kestirengöz, tüm dünyada doğa dostu bir tasarım trendinin hakim olacağını belirtti...

Çevre Otoyol içi 3. Bölge Haberi

Çevre Otoyol içi 3. Bölge


Ankara Çankaya İlçesi, Alacaatlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 729, 735 ve 737 numaralı parselleri kapsayan alana ilişkin Çevre Otoyol içi 3. Bölge Nazım İmar Planı R1 ve R2 arasında kalan alanın bir kısmına ait 1/1000 Uygulama İmar Planı Değişikliği Bakanlık Makamının 29.05.2014 tarih ve 8477 sayılı Makam Olur’u ile onaylanmıştır.


3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan söz konusu imar uygulaması 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri uyarınca 16.10.214 tarih ve 16483 sayılı Makam Olur’u ile onaylanmıştır.


Söz konusu imar uygulaması, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 19. Maddesi gereğince 17.10.2017-15.11.2014 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda askıya...