08 / 05 / 2024

Çevreci ve teknolojik AVM projeleri

Çevreci ve teknolojik AVM projeleri

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Zafer Kurşun, yeni AVM'lerin daha küçük şehirlerde açılacağını, çevreci ve teknolojik özelliklerinin öne çıkacağını söylüyor.

İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektörü, dinamik yapısı ve proje çeşitliliği ile büyümeye devam ediyor. Ancak, malzeme fiyatlarındaki dalgalanmalar, iş gücündeki sorunlar ve teknolojik adaptasyon gibi konular sektörü olumsuz etkiliyor. 

Elektronik Beton İzleme Sistemi 432 bin 797 yapıda kullanıldı! İnşaat betonunda çipli takip dönemi!

Beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi için oluşturulan ve teknolojik altyapısını AselsanNET'in oluşturduğu Elektronik Beton İzleme Sistemi, 432 bin 797 yapıda kullanıldı. İşte sistem ile ilgili detaylar...

Bosch SMS23BW01T solo bulaşık makinesi kaç TL? Teknik özellikleri neler?

Bosch SMS23BW01T solo bulaşık makinesi, kullanışlı tasarımı ve teknolojik özellikleriyle kullanıcıların dikkatinden kaçmıyor. Biz de sizin için Bosch SMS23BW01T solo bulaşık makinesine ilişkin detayları derledik.

Epsilon Teknolojik Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Epsilon Teknolojik Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Elektrikli Renault Megane fiyatları ne kadar? İşte 19 Ağustos Megane E-Tech 2023 fiyat listesi...

Renault, elektrikli mobilite alanında Yeni Megane E-Tech ile sınırları zorlamaya devam ediyor. Çevreci ve yüksek performanslı otomobilleriyle tanınan marka, Megane E-Tech modelinin fiyatları merak konusu oldu.  İşte 19 Ağustos Elektrikli Renault Megane 2023 fiyat listesi...

TÜBİTAK personel alımı yapıyor! Başvuru ayrıntıları tek tek paylaşıldı! İşte personel alımına ilişkin merak edilenler...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı, 214 kısmi süreli personel alacağını açıkladı. Peki, TÜBİTAK kısmi personel alımı için başvurular ne zaman sona erecek? TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılacak?

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.

Yapı Kredi’den bayram hediyesi! 500 TL’yi hemen hesabınızdan çekin!

Yapı Kredi, beyaz eşya ve teknolojik cihazlara yönelik bir kampanya hazırlayarak 500 TL hediye edeceğini açıkladı. MediaMarkt ile ortak düzenlediği kampanyanın detaylarını paylaşan Yapı Kredi, kampanyanın 30 Haziran’da sona ereceğini belirtti.

Devlet Demiryolları VE TÜBİTAK'tan müjde! Personel alımı yapılacak...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 15 personel alımı yapacağını duyurdu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü de 4 personel alımı gerçekleştirecek.

İmajınızı oluşturmak için ''Porsche Macan'' bayisinde alıcılarını bekliyor! Haziran zammı ne kadar oldu?

Porsche Macan, lüks ve teknolojik araba severlerin beğenisine sunuluyor. Teknolojik ve donanım özellikleri ile ayrıcalık sahibi olmak isteyenler, Porsche Macan'a yöneliyor. Peki 14 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Pratik, ekonomik ve teknolojik Ford Puma bayilerde! yüksek bir yakıt verimliliği sunan Puma'nın fiyat listesi nedir?

Ford Puma'nın yakıt ekonomisi de oldukça etkileyicidir. Aracın 1.0 litrelik üç silindirli EcoBoost motoru, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerleri sunar, böylece daha çevre dostu bir seçim olmasını sağlar

Zanaatın Üstünlüğü Honda City'de ortaya çıkıyor! Honda City'e Nisan ayında zam yapıldı mı?

Ustalıkla organize edilmiş ve teknolojik olarak ilerlemiş, ivonatif aktarma organımız, azaltılmış sürtünme ve daha düşük emisyonlarla hem sürüş verimini  hem de yakıt verimliliğini büyük ölçüde çoğaltır. Peki 04 Nisan 2023 fiyat listesi nedir? 

Bosch Serie 2 Solo Bulaşık Makinesi 8.639 TL! Özellikleri neler? 16 Mart fiyat listesi

Bosch Serie 2 Solo Bulaşık Makinesi, kullanışlı tasarımı ve teknolojik özellikleriyle tüketicilerin dikkatinden kaçmıyor. Biz de sizin için Bosch Serie 2 Solo Bulaşık Makinesi ile ilgili detayları topladık.

Çevreci ve teknolojik AVM projeleri Haberi

Çevreci ve teknolojik AVM projeleri

Ekonomistsin yayma başladığı 1991'de Türkiye'de sadece bir abşveriş merkezi (AVM) vardı. Şimdi ise 57 ilde 348 AVM var. Yani gittikçe daha çok yaşamımıza giren bir sektörden söz ediyoruz. Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Zafer Kurşun, yeni AVM'lerin daha küçük şehirlerde açılacağını, çevreci ve teknolojik özelliklerinin öne çıkacağını söylüyor. 


Ülkemizde perakende mağazacılık L980'li yılların sonuna kadar şehirlerin sınırlı sayıdaki alışveriş caddeleri vasıtasıyla gerçekleşmekteydi. 1988 yılında Ataköy Galleria ile birlikte ülkemizde modern alışveriş merkezlerine geçiş başladı. Son 25 yılda Türkiye'nin ekonomik ve sosyal hayatına damgasını vuran AVM yatırımları başlamış oldu. 


1990-2000 yılları arasında genelde 30-40 bin m2 kiralanabilir alana sahip AVM yatırımları yapıldı. Bu dönemde modern organize perakendeciliğin ilk adımları atıldı. Markalaşma, zincir mağazacılık. büyük mağazacılık bu dönemde açılan AVM'ler...