29 / 04 / 2024

çevreyi temiz tutma

çevreyi temiz tutma

Çevre ve şehircilik Bakanlığı çevreyi kirletenlere toplamda 1 milyon 650 bin liralık ceza kesti...

Borsada bir hisseyi elde tutma süresi ne kadar olmalı?

Borsa yatırımcısının en çok merak ettiği konulardan biri aldığı hisseyi ne kadar süre elinde tutması gerektiği… Aylarca, yıllarca beklemek mi, yoksa al-sat yapmak mı daha çok kazandırıyor. İşte Borsa İstanbul’da yerli ve yabancı yatırımcıların hisseleri ellerinde tutma süreleri…

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu! 

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 12 milyon 171 bin 303,84 TL sermaye bedeli ile Selim Asael, Selim Bergsen ve İlia Karavil ortaklığında kuruldu.

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

Başkan Biden önderliğindeki ABD, temiz enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla 20 milyar dolarlık yeni finansman imkanını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Apple, iOS 17 ile iPhone'larda günlük tutma uygulaması sunacak!

Apple'ın WWDC 2023 etkinliğinde duyurulacak olan iOS 17, yeni bir günlük tutma uygulamasıyla birlikte gelecek. İşte detaylar...

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Temiz Teknoloji Fonu için yaklaşık 1 milyar dolarlık kredi!

ABD Hazine Bakanlığı, gelişmekte olan ülkelerin temiz enerjiye geçişini hızlandırmasına yardımcı olmak için Temiz Teknoloji Fonu'na (CTF) 950 milyon dolarlık bir kredi verdiğini duyurdu.

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Temiz Grup Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Temiz Grup Otelcilik Limited Şirketi Fatih'te İsmail Volkan Temiz tarafından kuruldu.

Trafik kazasında kağıtla tutanak tutma devri bitti! Cep telefonuyla hasar bildirimi yapabilirsiniz

Trafik kazası esnasında sürücülerin en çok başını ağrıtan kağıt kalemle tutanak tutma işlemi sona eriyor. Eğer bir trafik kazasına karışırsanız ve yanınızda trafik kazası tutanak formu yoksa ne yapacağım diye endişelenmeyin çünkü sorun artık "Alo Tutanak" adı verilen mobil uygulama ile çözülüyor.

Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Gayrimenkul alım satım işleminde temkinli davranmak isteyenler tapu ile ilgili araştırmaları nasıl ve nereden yapacaklarını merak ediyor. Peki, tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Tutmaç İnşaat Ahşap Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Tutmaç İnşaat Ahşap Mühendislik Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Güler tarafından kuruldu.

Temiz Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Temiz Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Cevdet Ekinci tarafından kuruldu.

Temiz 34 Yatçılık Ve Peyzaj Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Temiz 34 Yatçılık Ve Peyzaj Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nur Aytul Temiz tarafından kuruldu.

çevreyi temiz tutma Haberi

çevreyi temiz tutma

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatı ile çevre denetimlerini aralıksız sürdüren Bakanlık, İstanbul’da hava, trafik, gürültü, su ve tehlikeli atık kirliliği yaratan firmalara yılın ilk altı ayında 1 milyon 650 bin lira ceza kesti. 92 ayrı denetim gerçekleştiren Bakanlığın 6 ayda kestiği ceza miktarı, geçen yılın toplamına eşit.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Kanunu’na ilişkin ilk altı aylık periyotta toplam 92 farklı denetimde 1 milyon 646 bin 609 liralık cezai işlem uyguladı. Bakanlık, Çevre Kanunu’na ve İlgili Yönetmeliklere uymadığı gerekçesiyle bir önceki sene işletmelere toplamda 1 milyon 721 bin 176 liralık ceza keserken, bu rakama 2013’ün ilk yarısında ulaşıldı. 


En büyük ceza taahhüt ihlali yapanlara


Çevre Kanunu’nca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliğe aykırı davrandıkları gerekçesiyle 32 farklı denetimde 766...