25 / 07 / 2024

cezaevi müzeler

cezaevi müzeler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi'ni ziyaretinin ardından izlenimlerini twitter üzerinden paylaştı

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Beklenen İstanbul depremine müze planı!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, büyük bir İstanbul depreminde hasar görecek müzelerdeki tarihi hazinelerin işgal döneminde olduğu gibi gizli depolara taşınacağını açıkladı.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Her ile bir müze geliyor!

Türkiye’nin birçok ilinde müze seferberliği başladı. işte yakın zamanda ihalesi planlanan bazı müzeler...

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Maviş, restorasyon çalışmasının 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi 1 milyon 600 bin Euro'ya restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000'de ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde 1 milyon 600 bin avroluk restorasyon yapılacak.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmalarına başlanacak...

cezaevi müzeler Haberi

cezaevi müzeler

 "O hücrelerde ve koğuşlarda yaşananların bir daha ebediyyen yaşanmaması için demokrasimizi ve haklarımızı kıskançlıkla korumalıyız" dedi.


 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, twitter'daki hesabından dün Ulucanlar Müzesi'ne yaptığı ziyarete ilişkin izlenimlerini aktardı.


İstanbul'a hareketinden önce ''Ankara'nın en özellikli tarihi semtlerinden biri'' olarak nitelediği Hamamönü'nü ziyaret ettiğini belirten Gül, eski Ankara evlerinin yeniden ortaya çıkarılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.


Esas ziyaret sebebinin müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi'ni görmek olduğunu vurgulayan Gül, 1970 yılında cezaevinde yatan bir arkadaşını ziyaret ettiğinden Ulucanlar'ın eski halini bildiğini kaydetti.


''Merhum Başbakan Ecevit'in de kaldığı ünlü Hilton Koğuşu'ndan başladık, tecrit hücrelerini, avluları, koğuşları gezdik. Her bir köşede acı hatıralar vardı'' ifadelerini kullanan Gül, ''Cezaevinden yolu geçenlerin dinledikleri türküler, mektupları, eşyaları, haklarındaki kararlar'' ve ''Siyaset adamları, düşünce insanları, entelektüeller, gazeteciler, din alimleri, gençlik liderleri''...