04 / 05 / 2024

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, şehir hastanelerine, verilen hasta garantisine ve ödenecek kiralara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Lojmanda kalamayan memurlara kira yardımı verilsin!

Kamu görevlilerinin barınma sorunu Meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, konuyla ilgili kanun teklifi verdi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o öneriler...

CHP'li Cumhur Uzun'dan İnceleme Komisyonu'na çağrı: 'Bodrum'a ihanet etmeyin'

CHP 28. Dönem Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ortağı olduğu şirketin inşa edeceği otel projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na çağrı yaptı.

Asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımı müjdesi!

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Meclis'te asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımını gündeme getirdi. İşte Derici'nin o açıklaması...

Muğla Milas'taki eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları mecliste!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Ortaca'da yaşanan arazi sorunları mecliste!

Muğla'nın Ortaca ilçesi Kemaliye Mahallesi'nde yaşanan arazi sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 76 parselin imar durumunu Bodrum Belediyesine sorduğunu aktararak bölgenin 'yatırım' nedeniyle adım adım ranta açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. 

Muğla'da son 1 yılda iflas eden ve konkordato ilan eden işletme sayısı TBMM'de!

Muğla'da son 1 yılda iflas eden, kapanan ve konkordato ilan eden işletme sayısı ile icra dosyası verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Süleyman Girgin'den Muğla Cennet Koyu'na yapılması planlanan projeye tepki!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için inşa etmeyi planladığı projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” diye konuştu.

Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Bodrum’da hastane tamamlanmadı, Elazığ’da deprem konutları bitmedi. Ama iki kentte milyonluk külliyeler yapılıyor” dedi.

Mürsel Alban'dan Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum'daki 10 dönümlük arazide 'külliye' inşa edilmesine tepki gösterdi. Alban, "4 yıldır tamamlanmayan Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı yarım kalmışken, buraya külliye yapmak, ödeneği hastanenin tamamlanması yerine külliyeye harcamak, Bodrum’a ihanettir" dedi.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

TOKİ Muğla Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili 12 soru!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akyaka Mahallesi'nde TOKİ tarafından Küçük Sanayi Sitesi yapılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Alban, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan Haberi

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan


Şehir hastanelerine, verilen hasta garantisine ve ödenecek kiralar meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.


Aldan önergesinde "Hazine garantili yatırımlardan biri olan Şehir Hastanelerinden ilki 3 Şubat 2017 tarihinde / Mersin’de hizmete girdi. Şehir Hastaneleri, Kamu Özel işbirliği (KÖİ) ve Yap-Kirala-Deyret (YKD) modeliyle yaptırılmaktadır.


YKD modeli ile devlet arazisini verdiği firmalara hastaneleri yaptırmakta, daha sonra da ' yapımı üstlenen firmaya yıllarca kira ödemesinin yanı sıra Avrasya Tüneli’ndeki araç garantisi gibi, hasta garantisi vermektedir, ihaleyi alanlar sürekli imtiyaz verilmesi, devletin gelecekteki gelirinden vazgeçmesi, satın alma ve finansman garantisi verilerek bütçeye sürekli yük getirilmesi, bu modele yönelik eleştirilerden bazıları.


Sağlık Bakanlığı’mn verdiği bilgiye göre YKD modeli ile, şimdilik, 29 Şehir...