08 / 05 / 2024

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’daki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sorununu Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Geri adım atıldığı iddia edildi!

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kanal İstanbul projesinde tapuların 5 aydır dağıtılmadığına dikkat çekerek, projeden vazgeçildiğini ileri sürdü. İşte Karabat'ın o açıklaması...

Altunizade'deki arazi satışına yönelik dava açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin 11 Kasım’da satacağı Altunizade’deki kupon araziye ilişkin satış kararının yürütmesinin durdurulması için  CHP Meclis Üyesi Ayça Betül Kını Mete tarafından dava açıldı.

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

CHP Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın Çeşme'de kaçak inşaat ettiği rezidansın yıkımı yapılmadı.

İzmir'de kira fiyatlarında yüzde 40 artış!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir depreminden sonra depremzedelerin ev taşıma ve yeni konut bulma arayışı sonrasında ortaya çıkan nakliye ve kira fiyatlarındaki artış için TBMM’ye araştırma önergesi sundu.

Eyüpsultan Belediyesi Alibeyköy'de kaçak inşaat mı yaptı?

Eyüpsultan Belediyesi’nin Haliç Koruma Alanı’ndaki İBB'ye ait arazide kaçak inşaat yaptığı öğrenildi. İBB, inşaatın durdurulması için belediyeye yazı gönderdi. İBB CHP Meclis Üyesi Gülsüm Polat, “Oldu-bittiye izin vermeyeceğiz” dedi.

İzmit gecekondu şehri mi oldu?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, Kocaeli’yi köye ve gecekonduya benzeten AK Partili İlyas Şeker ve Zeki Aygün’e cevap verdi. Tanış, “Kocaeli bugün köye benziyorsa İzmit gecekondu gibiyse bunun baş sorumlusu sizsiniz” diye konuştu.

Avcılar'ın imar sorunu çözülecek!

CHP Avcılar Belediye Başkanı aday adayı ve Parti Meclisi (PM) üyesi Turan Hançerli, Avcılar'ın imar sorununun çözüleceğini, konut stoğunun depreme dayanıklı binalarla yenileneceğini söyledi.

Engin Taşdemir: Belediye başkanları emlakçılık yapıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeleri basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP Meclis üyesi Engin Taşdemir, “Belediye yetkililerinin tek görevi sadece arsa satmak mı. Kendilerine emlakçılığı meslek edindiler” diye konuştu.

CHP’li belediyede yeşil alan vurgunu!

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu Başkanı ile Meclis Üyesi’nin, imar planında ‘yeşil alan’ olarak görünen kendilerine ait arsaları usulsüz olarak turizm ve ticaret alanına çevirerek milyonluk rant elde ettiği ortaya çıktı.

İmar barışı fırsatçılarına dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nun CHP'li üyesi Sedat Özkan, imar barışı fırsatçılara karşı yapılması gerekenleri anlattı...

Çiftçi Towers için imara aykırı iddiası!

İBB Meclisi'nin CHP'li üyesi Avukat Taner Kazanoğlu, İstanbul Zincirlikuyu'da yer alan Çiftçi Towers projesinin imara aykırı olduğunu iddia etti...

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 5 binlik planları kabul edildi!

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 5 binlik planları oybirliğiyle kabul edildi. CHP Meclis Üyesi Kolcuoğlu, planların bir yıldır komisyonda bekletildiğini, insanların mağdur olduğunu belirtti.

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Haberi

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’daki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sorununu Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.


2015 YILINDA BAŞLADI

Yüceer, Tekirdağ’daki yağma planının ilk olarak 2015 yılında başladığını bildirdi. Yüceer, 2015 yılında TOKİ’nin, Tekirdağ Valiliği’nden çevre yolunun kuzeyindeki 835 hektarlık bir alanı toplu konut alanı ilan edilmesini istediğini, Valiliğin de TOKİ’nin bu isteğine onay verdiğini kaydetti.


TESCİLİ YAPILDI, 2 AY SONRA KALDIRILMAK İSTENDİ

Yüceer, bu yılın Nisan ayında da Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun, Çorlu Askeri Hastanesi ve eski 5. Kolordu Karargâhı ile birlikte mevcut Kolordu Kışlası’nın içerisindeki 15 yapının tamamının ‘tescili’ni yaparak ‘koruma’ altına aldığını; ancak 2 ay sonra akıl almaz bir şekilde tescil...