29 / 04 / 2024

CHPAfet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi

CHPAfet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi: Faizler ve vade süreleri revize edilsin!

Taşıt kredisi kullanacaklar yüksek faizlerden şikayet ederken, galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi. Gazeteci Cem Küçük, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

O bakanlık resmen açıkladı! Güvenlik görevlisi ve şoför alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek için güvenlik görevlisi ve şoför alımı yapacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, başvurular 13 Kasım-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

TÜİK, fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı! Zirve yüzde 22,4 ile çocuk giyimde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri peş peşe açıkladı. Bu noktada fiyatı en çok artan ürün yüzde 22,4 ile çocuk giyimi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat'ın yaptığı indirim çağrısında kartopu etkisi! İş dünyasından destek yağıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" iş dünyasından destek çığ gibi büyüyor.

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isimler ve hesaplarla ücretleri arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır bir şekilde cezalandırılacağını kaydetti.

BİM’de 12 parça çay seti 119 TL’ye, çift kişilik battaniye 175 TL’ye, ütü ve kırışık giderici 599 TL’ye düştü!

BİM, 27 Ekim’den itibaren indirimli ürünlerini raflarda sergilemeye başlayacak. Bu kapsamda, 12 parça çay seti 119 TL’ye, çift kişilik battaniye 175 TL’ye, ütü ve kırışık giderici 599 TL’ye düşecek. İşte 27 Ekim 2023 BİM fiyat listesi...

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Ulusal Hububat Konseyi'nden çiftçiye buğday ve arpa çağrısı: Çiftçiler hemen bakın! 

UHK Başkanı Özkan Taşpınar, çiftçiye buğday ve arpa satışı ile ilgili bir son dakika çağrısında bulundu. İşte Taşpınar'ın o açıklaması...

C Ve A Gayrimenkul Yatırım İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

C Ve A Gayrimenkul Yatırım İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bilkay Bıyık tarafından kuruldu.

Ağrı kesici ve idrar söktürücü özelliği var. Bu yüzden rağbet çok yüksek. Eken çiftçi boş dönmüyor parasını kazanıyır

Tarımdan daha fazla para kazanmak isteyen çiftçiler tarafından ekilen bazı ürünler var. İşte o ürünlerden biri de nevruzotu. Bu bitki idrar söktürücü ve ağrı kesici özelliği olması nedeniyle çok rağbet görüyor.

CHPAfet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi Haberi

CHPAfet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un hazırladığı Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne önsöz yazdı. Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sağlıklı yaşamaya elverişli, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu dile getirerek önerilerini açıkladı. 

Deprem ve aşırı doğa olayları nedeniyle oluşan yıkımın her gün biraz daha arttığını vugrulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Çarpık kentleşme, denetimsizlik, iklim değişikliği ve yanlış su yönetimi gibi birçok etkeni bir arada değerlendirdiğimizde, afetlerin sonuçlarının insan eli ile daha da ağırlaştırıldığını üzülerek kabul etmemiz gerekiyor. Prof. Dr. Murat Balamir hocamızın 12 Kasım 2020-İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması’nda bizlere hatırlattığı üzere, ‘Risk Yönetimi öncelik verme sanatıdır’."

“Sağlıklı yaşamaya elverişli, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmek...